Megszépültek a Lakásotthonok

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény életében ebben az évben nagy események indultak be. Elkezdődött a lakásotthonok felújítása.

házszentelés

Elsőként Abaújkérben az Aranyos lakásotthon készült el. Március 15-én Atanáz püspök atya megszentelte az elkészült szép otthont. Március 17-én, Megyaszón került sor a Hóvirág lakásotthon szentelésére. 

Izgalommal készültünk gyerekek és felnőttek. Püspök atya megkért minket, hogy rajzoljunk görög keresztet abba a helyiségbe ahol majd zajlik a szentelés mind a 4 falra. Olajat is készítettünk, melyet a szertartásban megszentelt, ezzel kente meg a helyiség 4 falát kereszt alakban. A 100., és 90. zsoltárt megkapta egy-egy gyerekünk, és felolvasta azt. Püspök atya is készült. Hozott kottás szöveget, melyet kiosztott közöttünk, így mindannyian bekapcsolódhattunk énekünkkel a szertartásba. Minden helyiséget megszentelt Páll Miklós atya, semmit ki nem hagyva. Lónárt Csaba Attila igazgató úr örömmel adta át használatra gyerekeknek és dolgozóknak a már megszentelt házat.

házszentelés

Körbejártuk ezután a lakásotthont, majd szerény agapén vettünk részt, beszélgetve, vidám történetekkel egymást lelkesítve.

Kérünk mindenkit, aki olvassa ezt a cikket, imádkozzon gyermekeinkért, hogy tudják felfedezni Krisztus szeretetét, s érettünk, hogy mi helyesen tudjuk ezt munkánk során eléjük tárni!

Lakásotthoni dolgozók

Címkék