Megkezdődtek a táborozások ...

Egyházmegyénkből is vettek részt gyerekek a nyári Erzsébet-táborok programban, Zánkán.

csoportkép a főbejárat előtt

A 2018-ra meghirdetett Erzsébet tábor programra a Magyar Katolikus Karitász 320 gyermekre adott be pályázatot. Ebből a keretből a Miskolci Egyházmegye 10 gyermek táboroztatására kapott lehetőséget. A gyermekek idén Zánkán táborozhattak 2018. július 1-6. közötti turnusban.

Szepesi Szilárdné tisztelendő asszony, a gyermekek kísérője számolt be a táborról:

A táborba július 1-jén, a miskolci Tiszai Pályaudvarról indultunk. Az ötórás út jó hangulatban, a gyerekek számára nagy izgalomban telt el. Este tábornyitón vettünk részt, melyen a Tesok táncbemutatója után, tűzzsonglőrök műsorát láthattuk, majd az Erzsébet tábordalt énekeltük el, melyet a hét folyamán többször is vígan dúdoltunk: "Az idő meg nem áll, amíg a napfény földre száll, gyere velünk, ez a tábor téged vár, / Tiszta hajnalon, ébredünk újabb szép napon, gyere velünk, ez az élmény neked is jár..."

A tábori programok nagyon színvonalasak, tanulságosak, sokszínűek voltak. Beneveztünk a "Kincskereső!", "Egy perc és nyersz!", "Szoba tisztasága", "Szentek nyomában" játékokra. Megtekintettük az Országjáró Múzeumot, mely az I. világháború korát mutatta be, illetve a Haditechnikai Parkot, ahol e kor harci járműveibe be is szállhattunk. Voltunk az ELTE Szökős Táncházban, a Fabula Bábszínházban. A Magyar Népmese Színház előadásában a gyerekek is szereplővé váltak.

bábozás után

Részt vettünk Kovácsovics Fruzsina gyermekkoncertjén illetve egy szimfonikus hangversenyen, ahol a klasszikus zeneművek mellett ismert mesék zenéjét is (pl. Dr. Bubó, Vuk, Ho-ho-ho horgász) is eljátszották. A Hősök napján bepillanthattunk a mentők, tűzoltók, rendőrök munkájába. Láttunk érdekes kísérleteket, barangoltunk a Tanösvényen, voltunk kutya és lovas-pónis bemutatón, kézművesedtünk, és mindezt egy helyen, egy hét leforgása alatt. Így élményekben, tudásban bővelkedve érkeztünk haza.

kutyás bemutatón

Kis csapatunk külön esti programja volt a közös ima, elmélkedés, mely után a gyerekekben felmerült kérdésekről beszélgettünk. A gyerekek sokat és nagy örömmel fürödtek a Balatonban, minden szép és jó felé nyitottak voltak, a küzdés és a kitartás hajtotta őket a játékokban, vidámak voltak, új barátságok születtek, tanulták az önállóságot, a  szülőktől való elszakadást, és mindezt hősiesen.

 

 

 

 

Címkék