Még frissek a nyári élmények

A Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola hittanos diákjainak balatoni táborozása a látnivalók felfedezése mellett közösségépítő erővel is bírt.

tábortűznél

Minden tanév végén a jól végzett munka jutalmát jelentő hittanos táborozáson van lehetősége részt venni a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola diákjainak. Minden ilyen tábor kiváló alkalmat kínál a tanévet lezáró önfeledt együttléte, a közös élményeken keresztül az együvé tartozás tudatának más szinten való megtapasztalására, mint a tanév során. Mindemellett lehetőséget teremt a hitbeli elmélyülésre, történelmi tájainkon keresztül nemzeti értékeinkkel való ismerkedésre és a természet szépségeire való rácsodálkozásra is egy-egy ilyen tábor.

csoportkép a Balaton partján

Csillagtúra szerűen már hazánk sok vidékét meglátogatta a csapat. Ebben az esztendőben a Balatonra és a Balaton felvidékre esett a választás, így indult el a 67 iskolás és az öt pedagógus. A hét során Pálkövéről kiindulva, ahol a szállás volt, egyebek között megismerkedhettünk Tihannyal és a Tihanyi apátsággal, izgalmas vártúrán vehettünk részt a Sümegi és a Szigligeti várban (itt még középkori fegyverbemutatót is láthattunk), Keszthelyen a Festetics kastély és a vadászati, valamint a kisvasút kiállítás várt minket. A programot a leginkább vágyott esemény, a balatoni csobbanás színesítette és segített a nap fáradalmait kipihenni mind a parton, mind pedig a vízben. Az utolsó este egy tábortűz keretében közös énekléssel, Ki Mit Tud vetélkedővel és az élmények felelevenítésével búcsúztunk el a magyar tengertől.

Hazafelé utunkat Veszprémben szakítottuk meg, ahol az ősi érseki székesegyházat és a várat látogattuk meg, élvezve és szívünkbe raktározva a várnegyed megkapó hangulatát és az épületek rendkívüli szépségét. Budapesten a Szent István bazilikában egy imádság erejéig elzarándokoltunk a Szent Jobbhoz, leróva tiszteletünket első apostoli királyunk előtt. Egy diákunk kedves családja hazafelé utunkban Zsórifürdőn vendégül látott minket egy felfrissítő uzsonnára, melyet külön köszönünk nekik.

látogatás a Bazilikában

Szép és tartalmas hetet tudtunk magunk mögött. A sok szép látnivaló, a gazdag programok és az élmények még sokáig visszhangozni fognak szívünkben, segítve a szeptemberi újbóli egymásra találást, hogy az új tanév kihívásainak egy még összekovácsoltabb csapat tagjaiként indulhassunk neki.

További képek

Béres Gábor, iskolalelkész

Címkék