Máriapócson táboroztak a mucsonyi gyerekek

Kikapcsolódás tanulással és lelki feltöltődéssel - így telt a mucsonyi gyerekek táborozása

csoportkép a Kegytemplomban

Szepesi Szilárd parókus atya beszámolója:

Július 26-án a mucsonyi parókia udvaráról indultunk a táborozókkal. Az utazás első állomása Debrecen volt, ahol játékos vetélkedővel ismerkedtünk meg a város nevezetességeivel. Ebéd után a Minyonok című filmet néztük meg moziban.  A 4D-s technika mindenkit elvarázsolt és felejthetetlen élményeket adott.

a moziban

Estére érkeztünk Máriapócsra, a szállásunk elfoglalása után vacsorával fogadtak minket, ami után kellőképpen elfáradva tértünk nyugovóra a máriapócsi Családvárban.

Másnap, július 27-én részt vettünk a Szent Liturgián a Kegytemplomban. A liturgia után Gregus Ágnes polgárőr asszony és Harangozó Gábor polgárőr tartottak három érdekfeszítő előadást a környezetvédelemről, a tűzgyújtás veszélyességéről és a drogprevencióról.

előadás

Kis csapatunk külön programjai voltak a közös ima, a Máriapócs szeretlek című vetélkedő, elmélkedés, mely után a gyerekekben felmerült kérdésekről beszélgettünk.

Július 28-án Tarcalt útba ejtve indultunk haza, ahol az Áldó Krisztus szobrot tekintettük meg. Majd Szerencsre tértünk be egy nagy közös fagyizásra a hazatérésünk előtt.

csoportkép

A gyerekek minden szép és jó felé nyitottak voltak, a küzdés és a kitartás hajtotta őket a játékokban, vidámak voltak, barátságok születtek, tanulták az önállóságot, a szülőktől való elszakadást, és mindezt hősiesen.

A táborozást, a gazdag élményeket az EKCP-KP-1-2022/3-000206 számú pályázat tette lehetővé.

További képek

logo

 

Címkék