Manuel Nin püspök lesz a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola posztgraduális képzésének egyik oktatója

Manuel Nin püspök, athéni görögkatolikus exarcha a 2021/2022-es tanévtől a főiskola posztgraduális képzésén fog oktatni.

Manuel Nin

„Amikor szóba kerül a latin és a görög patrológia, olykor elfelejtődik az úgynevezett „keleti patrológia”, mely azokat az ókeresztény iratokat öleli fel, amelyek szír, kopt, etióp, örmény és arab nyelven íródtak. Ezek a teológiai alkotások a keresztény világ fontos és rendkívül sajátos hagyatékát képezik, mivel irodalmi gazdagságuk által egyedi módon fejezik ki a keresztény hittételeket. A „keleti patrológia” tanulmányozása által teljesen sajátos, olyan gazdag szimbolikájú teológiai szövegekbe nyerhetünk bepillantást, melyek által Isten titkainak mélységes szépsége különleges módon kápráztatja el ezen iratok értelmezőit. A keleti patrológia tanulmányozása bőségesen terem lelki gyümölcsöket, másrészt a keresztényellenes törekvések viharában lelkiismereti kötelességünk ápolni és továbbadni a szentatyák hagyatékát. Ezért a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola posztgraduális képzését nemcsak a teológusoknak ajánlom, hanem mindazoknak, akik a kereszténység gyökereit kívánják felfedezni, élő hittel továbbadni és megőrizni. Örömmel veszek részt a főiskola megújult képzésében, és szeretettel várom a találkozás kölcsönösen gazdagító örömét.” – osztotta meg gondolatait Manuel püspök a képzésről.

A főisko la posztgraduális képzéseire 2021. augusztus 11-ig lehet jelentkezni. A képzés menüpont alatt bővebb tájékoztatás olvasható, valamint a jelentkezési lap is letölthető.

Szerző: SzAGHF

Címkék