Magyar görögkatolikus főpásztorok és kispapok a papai audiencián

Az október 2-i általános kihallgatáson Ferenc pápa köszöntötte a kihallgatáson jelenlévő külföldi és olasz zarándokcsoportokat, köztük a három magyar görögkatolikus főpásztort és papnövendékeket.

csoportkép a pápával

„Hirdette nekik Jézust” címmel tartotta meg szerdán délelőtt Ferenc pápa a Szent Péter téren az általános kihallgatás során tizedik katekézisét az Apostolok Cselekedeteiről. A katekézis után az egyházfő köszöntötte a kihallgatáson jelenlévő külföldi és olasz zarándokcsoportokat.

A kihallgatáson a püspökök között jelen volt Kocsis Fülöp metropolita, Orosz Atanáz, és Szocska Ábel  püspök atyák. A három görögkatolikus főpásztor a személyes köszöntések során bemutatta a Rómában tanuló görögkatolikus kispapokat a pápának, akik az alkalmat felhasználva, énekkel köszöntötték a Szentatyát.

A papnövendékek, akik püspökeik és elöljáróik vezetésével a  Görögkatolikus Papnevelő Intézet szervezésében vesznek részt a zarándoklaton, így írtak a az utazás első élményeiről: 

"A hivatásban való megerősítést szolgálják a lelki programok, amikor mintegy a termés legelejét bemutatva az apostolok lábához érkezünk, imádkozva sírhelyeiken, templomaikban.

Október elsején, az Istenszülő Oltalmának ünnepén (Pokrova) bemutatott Isteni Liturgia melyet a vatikáni Magyar Kápolnában mutattunk be, ugyanezt a célt szolgálta, hogy megerősödve, hazaérve még inkább jó munkásaivá váljunk az Úr szőlőjének."

a kápolnában

Forrás: Vatikan News

Címkék