Lovasfogadó központ létesült Edelényben

Turisztikai és oktatási célokat is szolgál majd az Edelényben létesített lovasfogadó pont

lovaglás

A Kincsem Nemzeti Lovas Program fő célja, hogy Magyarországon szabályozott kereteket alakítson ki a turisztikai célú lovaglásnak. Ehhez a következő években négy útvonalat jelölnek ki a lovasok számára, melyek közül az első, az EuroHorse 1 már elkészült. Az országot északon végigjáró 1800 kilométeres útvonal mentén 31 lovas fogadópontot alakítottak ki, ahol el lehet látni és szállásolni a lovakat.

Az EuroHorse 1 egyik ilyen fogadópontját az edelényi Városi Sport- és Szabadidőközpontban a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség alakította ki. A GINOP forrásból megvalósult helyszín különlegessége, hogy a lovas turisták mellett a helyi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola diákjait is kiszolgálja majd, hiszen az iskolásoknak lovas oktatásokat tartanak majd, és a lovakról való gondoskodást is megtanulhatják a gyerekek.

 A Fogadópontot Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Lóska János, a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség elnöke és Demeter Zoltán, országgyűlési képviselő adta át, és Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke áldotta meg.

Az ünnepségen Fedor Áron világbajnoki harmadik helyezett lovasíjász, többszörös világranglista vezető tartott rövid bemutatót, és mesélt a sportág szépségeiről. Majd a gyermekek birtokba is vették a fogadópontot, ahol szakembertől ízelítőt kaptak egy lovagló óráról.

FÉNYKÉPEK (Varga-Juhász Bernadett)

Címkék