Liturgikusének-verseny a világhálón keresztül:: meghosszabbítva a jelentkezési határidő!

Várjuk a döntőbe jutottak énekeit, melyeknek leadására az eredeti határidőhöz képest további négy nap áll rendelkezésre. Tehát a jelentkezési határidő május 24. éjfélre módosul!

éneklő leányok

A korábbi híradásnak megfelelően itt közöljük azoknak a nevét, akik bejutottak az országos döntőbe, s akiktől most elektronikus úton várjuk az éneküket. Bármilyen felvételre alkalmas készülékkel el lehet készíteni a fölvételt. Nem a technika, hanem az ének minősége számít. S nem csak az ének biztos ismerete, tiszta végigéneklése, hanem annak módja is. Hiszen liturgikus énekünkkel a legtöbbször másokat is megénekeltetünk, megimádkoztatunk, ezért nem mindegy, hogyan adjuk elő a megfelelő éneket. Erre is figyelni kell tehát.

Gratulálunk mindazoknak, akik bejutottak a döntőbe, s nagyon bízunk abban, hogy mindegyiküktől megkapjuk a fölvételt a liturgikusenekverseny@gmail.com címre. Fontos, hogy a fölvétel azzal kezdődjék, hogy 1. az illető személy bemutatkozik, 2. bemondja az életkorát vagy azt, hogy melyik korcsoportba tartozik, utána pedig már 3. énekelheti is a kijelölt énekeket. 

Jelen híradásunkban közzétesszük a döntőbe jutott csoportokat is. Sajnos azonban az ő énekük meghallgatásától most el kell tekintenünk. Még ha adódnék is egy-két csapat, akik meg tudnák oldani a közös énekük felvételét, mivel ezt mégsem mindenki teheti meg, ezért az elektronikus énekversenybe ők most sajnos nem férnek bele. De azért nekik is gratulálunk, és biztatjuk őket, hogy énekeljenek továbbra is együtt. S ha már lehet, a templomban is együtt énekeljenek a szertartásokon.

Várjuk azonban a családok közös énekét. Ők könnyen megtehetik, hogy családon belül összefognak és valamelyik korcsoportnak megjelölt énekeit kiválasztva föléneklik azokat. Ebből majd egy külön összeállítást is szeretnénk készíteni mindnyájunk megörvendeztetésére. Énekeljen minél több görögkatolikus család!

Várjuk tehát a beküldött felvételeket május 24-ig, a húsvéti ünnepkör ünnepzárásáig. 

oklevél

oklevél 2

versenykiíràs

Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye