Liturgiaközvetítés Görömbölyről

Dátum
Hely
Miskolc, Görömböly

Nagyböjt második vasárnapján a Szent Liturgiát Görömbölyről közvetíti élőben a Duna Televízió.

diaónus és ministránsok evangélium olvasáskor

Még a szent nagyböjt előtt, a vajhagyó vasárnapi evangéliumban, figyelmeztetett minket Jézus, hogy ne képmutató módon böjtöljünk: „Amikor böjtöltök, ne öltsetek olyan ábrázatot, mint a képmutatók, akik komorrá változtatják arcukat, hogy lássák böjtölésüket! Bizony mondom nektek: megkapták jutalmukat. Te, amikor böjtölsz, kend meg fejedet, és mosd meg arcodat, hogy ne lássák rajtad az emberek, hogy böjtölsz, hanem csak Atyád, aki a rejtekben is ott van! Akkor Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz.” (Mt 6, 16-18.)

Ennek ellenére a Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia hívei arra készülnek, hogy megmutassák imádságukat, templomukban végzett böjti Liturgiájukat azoknak, akik 2019. március 17-én vasárnap, 10.50-től a Duna Televíziót fogják nézni. Ugyanis ebben az időben, nagyböjt második vasárnapján, a Duna Televízió élő adásban fogja Nagy Szent Bazil Liturgiáját közvetíteni a görömbölyi görögkatolikus templomból.

Távolról sem az a célunk, hogy képmutatóak legyünk. Azt szeretnénk elérni, hogy beteg embertársaink, vagy bármilyen okból a templomból távol maradó testvéreink, akik imádságos lelkülettel fogják nézni a Liturgia közvetítést, az Istenhez kicsit közelebb kerüljenek. Mert végül is ez a nagyböjt, és egész életünk célja!

Ebben kérjük mindenki segítségét, szóljuk minél több embernek, hogy egy szájjal és egy szívvel dicsőítsük és magasztaljuk az Atyát, a Fiút és a Szentlelket!

Címkék