Lelkigyakorlat pedagógusoknak

Augusztus 21-23. között rendezték meg az idei nyári lelkigyakorlatot a görögkatolikus iskolák és óvodák pedagógusai számára az egri Szent János Lelkigyakorlatos Házban. A lelkigyakorlatot Makkai László görögkatolikus lelkipásztor, cigánypasztorációs helynök, pasztorálpszichológus vezette.

pedagógusok

László atya első előadásában többek között beszélt a munkahelyi küzdelmekről, a kiégés nélküli égésről, a céltalanságról és sikerről alkotott homályos képzetekről. További előadásainak témája a felnőttkori alkalmazkodási zavarok, vallási alapok, a hit fokozatai, a családtagok vallási igényének alakulása, a házasság megtartó ereje a hit, voltak. Az előadások építő párbeszédet indítottak a témákról pedagógus szemszögből nézve.

A lelkigyakorlat második napján a pedagógusok megtekintették az Érseki Palotát, majd aznap este az Egri Bazilikában szentmisén vettek részt. Itt lehetőség volt szentgyónásra is.

A jó hangulatú beszélgetések, a séták Eger csodálatos utcáin tökéletesen kiegészítették azt a lelki feltöltődést, melyet az atya szavai idéztek elő.

A záró beszélgetésen megfogalmazódott, hogy a lelkigyakorlat áldás volt , testi-lelki feltöltődést jelentett minden résztvevő számára.

Címkék