Kitörés – „Minden kívánságom így váljon valóra”

Díjazott lett a Szakkollégium munkatársáról készült dokumentumfilm

Kitörés

Kitörés – „Minden kívánságom így váljon valóra”

Örömmel hallottuk a hírt, hogy a munkatársunkról, Tóth Andreáról készült film, melynek címe Kitörés, ismét neves elismerésben részesült. 2018 novemberében a film a Roma Life Közép-európai Dokumentumfilm Fesztiválon kapott díjat, most 2019 áprilisában pedig második helyet szerzett dokumentumfilm kategóriában a Ceglédi Filmfesztiválon.

A film alkotóját, R. Nagy Csillát kérdeztük a film létrejöttéről, az elképzelésekről: „Olyan filmeket szeretek készíteni, amelyek jó példákat mutatnak be. Szeretném, ha a filmjeim történetei inspirálnának más, embereket, vagy akár szemléletváltozást is hoznának emberek életébe. Ez vezérel egy-egy film elkészítésénél.

Lajhóné Tóth Andrea

(a képen: Lajhóné Tóth Andrea)

Azt gondolom Andrea élete, a tanuláshoz való viszonya is egy ilyen jó példa. A film Andrea életének egy szakaszát mutatja be, amely kitörést jelentett számára a mélyszegénységből. Követhető példája segíthet más hasonló élethelyzetű embereknek is, hogy a szegénységből kiszabadulva jobb életszínvonalat, emberibb, élhetőbb életet érjenek el. Ez a kitörés Andrea életében nem más, mint a tanulás.”

A film egy részét szakkollégiumunkban a Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban vették fel, ahol munkatársak és szakkollégisták is beszélnek Andreáról, arról hogy példájával, munkájával hogyan biztatja a tanulásra, szorgalomra szakkollégistáinkat.

Gratulálunk az alkotónak és kolléganőnknek! További sikereket kívánunk! 

Forrás: Szakkollégium

Címkék