Kiskántorok Edelényben

Az Istenszülőt dicsőítő énekekre fókuszáltak a legfiatalabb kántorok augusztusi képzésén.

csoportkép

Ha augusztus, akkor kiskántorok találkozója és képzése Edelényben!

Idén, augusztus 8-án ismét csengő gyermekhangok töltötték be a kiskántorképző helyszínéül szolgáló edelényi Szent Gábriel Ifjúsági Centrum és Kollégiumának épületét.

Mind a felnőttek, mind a gyermekek számára felemelő élmény volt találkozni a régi ismerősökkel, ismerkedni új arcokkal, legfőképpen pedig újra közösen énekelni. A résztvevő kiskántorokkal szakképzett énektanárok és kántorok vettek górcső alá kisebb csoportokban Mária-énekeket, a Parakliszt, illetve az Istenszülő elszenderülése liturgiájának változó részeit, ezzel is készülődve testben és lélekben a közelgő ünnepre.

a templomban

Az éneklés után kézműves foglalkozások várták a résztvevőket, ahol a csotki kötés és gyöngyfűzés mesterségével ismerkedhettek, és szép karkötőket készíthettek. Ezután következett a közös ebéd, majd egy kis szabadidő és játék után a kiscsoportokban tanultak összeéneklése.

kiskántorok

A napot az edelényi egyházközséggel közösen végzett Paraklisszal zártuk, melyet a kiskántorok vezetésével végeztünk. Jövőre is várjuk szeretettel egyházmegyénk éneklő fiataljait!

Molnár Áron és Molnárné Polyák Rebeka