Kihirdették a nyugdíjasok és családok tudásolimpiájának győzteseit

A 2018/19-es tanévben két új ággal a "Családi Görögkatolikus Műveltségi Versennyel", illetve a "Nyugdíjasok Tudásolimpiájával" bővült a nagy hagyományokra visszatekintő, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola által meghirdetett levelezős tanulmányi verseny, a Görögkatolikus Tudásolimpia. A családok és szépkorúak megmérettetésének eredményeit a Metropóliai Napon hirdették ki.

a győztes családnak gratulál Fülöp érsek

A megmérettetések célja a diákok versenyéhez hasonló, annyi különbséggel, hogy az indulóknak két ünnepkör kapcsán kellett számot adniuk tudásukról: karácsonyról és húsvétról. A szervezők ilyen formában is segíteni akarták a jeles alkalmakra való felkészülést. A versenyzőknek a két böjt alatt kellett egy-egy feladatlapot kitölteni, amiket postai úton vártak vissza. Öt területet lehetett körbejárni a fejtörőkön: néprajz és vallásos folklór, művészettörténet, Biblia ismeretek, liturgikus kérdések.

Nyugdíjasok helyezettjei:

1.Molnárné Turzán Ágota (Hajdúdorogi Főegyházmegye, Gödöllői parókia)

a nyertes

2. Zolcsák Istvánné (Nyíregyházi Egyházmegye, Nyírcsászári parókia)

3.Treer Tivadarné (Hajdúdorogi Főegyházmegye, Pécsi parókia)

Családok helyezettjei:

1. Cserés család (Nyíregyházi Egyházmegye, Nyírpazony)

Cserés család

2. Király család (Nyíregyházi Egyházmegye, Nyíregyházi-Nyírszőlősi Parókia)

3. Gulybán család (Hajdúdorogi Főegyházmegye, Budapest, Rákosmenti parókia)

A helyezettek az új kiadású zsoltáros könyvvel, a Lautitia Kóruscsalád cd-jével, Baán István atya legújabb munkájával, Terdik Szilveszter, a görögkatolikus templomokat bemutató kötetével valamint Tartally Ilona: Ékes virágszál c. könyvével gazdagodtak. Az első helyezettek fődíja  a családtáborban való részvétel.

a vereseny szervezője

A metropóliai napon az is elhangzott, hogy a diákok tudásolimpiáján az idei tanévben mintegy 1200 tanuló vett részt. Ebben az évben 16 kategóriában mérették meg magukat, de jövőre ez a szám bővül és biológiából valamint kémiából is számot adhatnak tudásukról a fiatalok.

Hogy az ő versenyükben kik lettek a legjobbak, azt június 7-én, a Szent Atanáz Főiskolán hirdetik majd ki.

 

 

Címkék