KELET Szegeden

A Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozójának (KELET) idén újra Szeged adott otthont, amelyen egyházmegyénk fiataljai is részt vettek.

Egyetemisták

A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő KELET-re a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség tizennégy fiatalja is elutazott. A február 5 és 7 között zajló találkozón a Miskolci Egyházmegye püspöke, Orosz Atanáz valamint Makkai László, görögkatolikus egyetemi lelkész is részt vett.

Az idei találkozó mottója: „Öltsétek tehát magatokra, mint Isten kedves választottjai, az irgalom érzületét, a jóságot, az alázatosságot, és a szelídséget.” /Kol 3,12/

„Azt szeretnénk, hogy ez a találkozó valóban a lelki felfrissülés, a töltekezés és a jókedv jegyében telne el, és mindannyiunknak olyan tapasztalatot és örömet ad, amellyel majd visszatérünk saját közösségeinkbe” – mondta Serfőző Levente, szegedi egyetemi lelkész.

A Gál Ferenc Főiskola rektora, Kozma Gábor kiemelte, a megújított dómban a KELET az első nagyobb rendezvény. Elmondta, az altemplomot a szellemi és lelki megújulás terének szánt az egyházmegye. Idézte a főiskola alapítójának, Gál Ferencnek a gondolatait is, aki az apostoli nagy erényeket sorolta fel: „Főleg abban kell kitűnni, ami a közösségi élethez szolgálja. Gyakorolni kell a jóságot, az irgalmat, a szelídséget, a türelmet, megbocsátást és szeretetet. Az indíték az, hogy Isten is megbocsátott nekünk, tehát a jósággal egymásnak is tartozunk.”

Az irgalmasság témájában és a Ferenc pápa által meghirdetett jubileumi év jegyében megszervezett találkozó vendége volt Böjte Csaba ferences szerzetes, aki az irgalmasságról tartott előadást. Február 7-én, vasárnap 10 órakor a szegedi fogadalmi Templomban mutat be ünnepi szentmisét Palánki Ferenc, az MKPK Ifjúsági bizottságának elnök-püspöke.

Címkék