Katekéták hálaadása Sajópálfalán - frissítve

A Miskolci Egyházmegye hitoktatói június 16-án összegyűltek az Istenszülő kegyhelyén, hogy a tanév végén hálát adjanak az Isten áldásáért, s kicsit elcsendesedve belenézzenek hivatásuk gyakorlásába.

katekéták, előadás

A Miskolci Egyházmegye katekétái egy lelki nap keretében adtak hálát az Úrnak a 2015/2016. tanévért június 16-án Sajópálfalán. A lelki nap megtartására Marincsák László atya, aki a szívén viseli a hitoktatással kapcsolatos gondjainkat, örömeinket Demkó Balázs atyát kérte fel.

Balázs atya elmélkedéseiben rávilágított arra, hogy a Szentírás lapjain több történet is szól a hitoktatásról. Három ilyen történetre építette föl mondanivalóját: Szent István vértanú és diakónus halála, Saul kiválasztása; Éli pap hitoktatással kapcsolatos mulasztása a fiai irányában; majd pedig az emmauszi taníványok Jézussal való találkozása. A lelki nap vezetője az elmélkedéseket saját hitoktatási tapasztalataiból vett tanulságos példákkal szőtte át. A szentéletű atyák tanításán keresztül is felhívta a figyelmünket a hitoktatás fontosságára, valamint arra, hogy feladatunk a gyermekek szívében a hit elmélyítése, megtanításuk az imádságos lelkületre, a gyakorló keresztény életre nevelésük. Nagy szükségét látja a jó hittankönyveknek és a nyár folyamán egy alaposan megszervezett, megtervezett hittantábornak is. A vakációra feladatot is kaptunk tőle: konkrét lelki könyvek elolvasására buzdított, melyekből tanulhatunk, lelkileg töltekezhetünk és tanítványaink hitének elmélyítésében, lelki életük fejlődésében is segítséget nyújtanak.

Az egész napot átjárta az imádságos lelkület. Imaórákat, elmélkedések előtti imákat ajánlottunk fel a hitoktatásban részesülő gyermekekért, valamint azokért is, akik valamilyen oknál fogva ebben a tanévben kimaradtak a hitoktatásból. A nap folyamán lehetőség nyílt a szentgyónás elvégzésére.

Köszönjük Balázs atyának, hogy elvállalta ennek a lelki napnak a vezetését, mert hiteles szavai, cselekedetei, példája a katekéták lelki megerősödését, lelki kincseikben való gazdagodását szolgálta. Azt kívánom, minél több ilyen tartalmas lelki napban legyen részünk.

Mindenekelőtt hála legyen a jóságos Istennek, aki megadta, hogy újra összegyűlt ez a kis közösség, melyet továbbra is segítsen, testi-lelki erőt adva mindnyájunknak feladataink mind tökéletesebb elvégzéséhez, s hogy egyre jobb emberhalászokká válhassunk.
katekéták előadás

Címkék