Karácsonyt várva

Karácsonyra készülünk; böjtölve, díszeket készítve, Szent Miklós püspökre emlékezve

koszorú készítés

A sárospataki Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda 2018. november 26-án játszóházat szervezett karácsonyra készülve. A program megvalósulásába a szülőket is bevonták. A játszóházban karácsonyi énekeket, dalokat elevenítettek fel, közben pedig készültek a szebbnél szebb asztali díszek, kopogtatók, meghitt hangulatot varázsolva a karácsony előtti időszak elején. ( A program az EFOP-1.3.5-16-2016-00462 azonosító számú projekt keretében valósult meg.)

díszek

Ünnepi díszbe öltözött az edelényi Oltalom Tagóvoda aulája is. A mini kiállításon Józsa Ferencné és Polácsikné Lénárt Márta keze munkája nyomán horgolással és mézeskalácsból készült díszeket csodálhatunk meg. A karácsony előtti hathetes készületet is jelképező koszorú első gyertyáját Marincsák László atya, az óvoda lelkésze gyújtotta meg.

püspök atya

A kicsi gyermekek legnagyobb örömére Szent Miklós püspök küldötte is megérkezett Atanáz püspök személyében. Névadójukra először közös imádsággal emlékeztek a miskolci Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsődében, majd Szent Miklós élete elevenedett meg a gyermekek előadásban. Végül minden csoport kis versikével, dalocskával köszöntötte a Szent küldöttét, aki ajándékkal köszönte meg a gyermekek előadásait.

FÉNYKÉPALBUM