Karácsonyra visszetekintő

Elmúltak az ünnepek, de mindig jól esik visszatekinteni ezekre pillanatokra.

kántálók és karácsonyfa

A Miskolci Egyházmegye néhány parókiájának és intézményének karácsonyi készületéből és ünnepléséből válogattunk:

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény képviseletében felnőttek és gyermekek 2017. december 15.-én meghívást kaptak Szepsibe a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont karácsonyi ünnepségére.

A résztvevők beszámolója: "Látogatásunk örömteli és meghitt volt, ugyanis az intézmény gyermekei és szülői munkaközössége cipős dobozba rejtett ajándékokat gyűjtöttek, mellyel nagy meglepetést okoztak számunkra. Különösen nagy élményt és megtiszteltetést jelentett, hogy karácsonyi ünnepségük keretében adták át gyermekeinknek jelképesen az összegyűjtött dobozokat.  A dobozokban rejtett ajándékok a lakásotthonokban élő gyermekek számára az ünnepi vacsora után kerültek kiosztásra.  Gondozottjaink nagy örömmel és kíváncsisággal bontogathatták a gondosan becsomagolt ajándékokat, mert a Földre szállt angyalok úgy látták, hogy nálunk is jó kisgyermekek laknak. Köszönetünket és hálánkat szeretnénk kifejezni a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont vezetésének, munkatársainak, a szülői munkaközösségnek és nem utolsó sorban a gyermekeknek a szívhez szóló műsorért és az ajándékokért."

karácsonyfa ajándékokkal

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény hernádvécsei lakásotthonai december 21.-én tartották karácsonyi ünnepségüket a görögkatolikus kápolna épületében.

Orosz Istvánné, az intézmény szakmai vezetőjének írása:

"Intézményünkben élő gyermekek a fejlesztő pedagógusunk közreműködésével és a felnőttek segítségével nagy igyekezettel és szeretettel készültek, betlehemi játékkal, verssel, énekkel és tánccal. Délutáni foglalkozás keretében mézeskalácsot sütöttek ajándékba. Munkájuknak meg lett az eredménye nagyon meghitt délután volt.

betlehemezők

Nagy élmény volt számunkra, hogy Orosz Atanáz püspök atya, Lónárt Attila igazgató úr, Szepsiből a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont Igazgatója és kolléganője Haraszti Denissza, Fekesházi Kinga a Katolikus lányok és asszonyok Egyesületének vezetője, Szanyi Bertalan református lelkész, szakmai vezető kolléganők, több meghívott vendég és a falu lakossága együtt ünnepelt. Püspök atya és lelki vezetőnk közreműködésével, közös imával, énekkel tettük még emlékezetesebbé ezt a délutánt."
 

TOVÁBBI KÉPEK

 

Ózdi Görögkatolikus Parókia

- December 24-én a templomi szertartást követően pásztortüzet gyújtottak, miközben a felnőttek különleges pásztorjátékot mutattak be. Karácsony első napjára családcsoport gyermekei  betlehemi jelenettel készültek. A kántálás szokását is felelevenítették.

KÉPRIPORT

 

Edelényi Görögkatolikus Parókia

A karácsony előtti kézműves foglalkozáson sok szép dekoráció készült az Oltalom Tagóvoda dolgozóinak segítségével, pályázati program keretében valósult meg (EFOP 1.3.5-16-2016-00086)

FÉNYKÉPEK

 

Szikszói Görögkatolikus Parókia

A parókia idén második alkalommal rendezte meg  mézeskalács kapu napját.

A Sixo TV összeállítása LINKEN keresztül érhető el.

 

Miskolc-Belvárosi Görögkatolikus Parókia

Kántálók érkeztek Komlóskáról és Edelényből

FÉNYKÉPEK

Címkék