Karácsonyra hangoló

Néhány gondolatébresztő intézményeink karácsonyi készületeiből

kislány karácsonyi koszorúval

KARÁCSONYRA HANGOLÓ EDELÉNYBŐL

Tóbiás Lászlóné, tagintézmény-vezető beszámolója:

Az Oltalom Tagóvoda dolgozói december 7.-t az intenzívebb karácsonyi készületnek szentelték. Jármi Zoltán sajószentpéteri parókus atya vezette a lelki programunkat, amelyben fontos kérdések átgondolására kaptunk felhívást.

Marincsák László atya és az óvoda dolgozói

Így szembe kell néznünk azzal, hogy „Mitől lesz más a mostani karácsony, mint az eddigiek?” Más lesz, ha közelebb kerülünk Istenhez. Így jó úton járunk, erősödhet a hitünk, a családi- és embertársi kapcsolataink. Teréz anya nyomán felszólítást kaptunk arra, hogy ma kell szeretni: a tegnap elmúlt, a jövő még nincs itt. A kegyelem útja és érkezése kiszámíthatatlan, ezért feltétlenül nyitott szívvel kell közeledni az ünnephez. Az Isten szeretetétől megerősödve a templom ajtó ne stopvonal legyen, hanem a startnak a helye…

díszek készítése közben

Hagyománnyá vált karácsonyi játszóházi délutánunkon örömmel tevékenykedtek a gyermekek szüleikkel együtt.

A szálláskeresés hagyományát idézzük fel óvodánkban, mikor az adventi időszakban együtt imádkozunk a csoportokban készülve Jézus születésére. A gyermekek csoportról csoportra viszik magukkal a kis betlehemet, a Szűzanyával és a kis Jézussal.
"Szállást keres a Szent Család
De senki sincs, ki helyet ád.
Nincsen, aki befogadja
- őt, ki égnek s földnek ura.”
    

gyerekek a betlehemmel

"A Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában december 6-án iskolánk védőszentjének Szent Miklós püspök ünnepén a tanulók is ünneplőbe öltözött arccal várták a Mikulást.

Fóris Marika tanárnő vezetésével a 2. osztályos tanulók Szent Miklós életének egy történetét elevenítették fel iskolánk aulájában, Miklós püspök ikonja előtt. Az előadás célja volt, hogy a tanulók hiteles történelmi képet kapjanak az egész keresztény világ jeles püspökéről, aki jótetteivel messze földön híres lett.

Szereplők

Az ajándékok ezen a napon sem maradtak el, melyet örömmel vehettek át a diákok. Papp Zoltán oktatási referens atya a gyerekeknek megköszönte a szép előadást, és gondolataival megerősítette Miklós püspök több évszázados üzenetét, hogy hozzá hasonlóan lehetünk mi is Isten rabjai. Ne a szenvedélyek, hanem a jóság, az Isten szeretetének legyünk a rabjai, idézte az atya az előesti vecsernye sztichiráinak szövegeit.

Papp Zoltán atya ajándékot oszt

Tanulóink délután saját kézzel készített kézműves termékeit az egész város megcsodálhatta, az utcákon pedig meleg teával és szaloncukorral gyakorolták a  jó cselekedeteket az edelényi lakosok meglepetésére és csodálatára." (Kovács Lajos atya)

A kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda készületéről a csatolmányban olvashatnak. 

Címkék
Csatolmány