Karácsonyi vásárt tartottak Mucsonyban

A közösségformálás volt a vásár legfőbb célja a nagyközségben

karácsonyfa díszítő gyerek

Karácsonyt megelőző böjti időszakban vagyunk. Otthonunkban lassan felkerülnek az előkészületre figyelmeztető, vagy azt segítő díszek, az asztalon már ott vannak az adventi koszorúk, karácsonyi illatokat csepegtetünk a mécseseinkbe. A készület során talán már azon is gondolkodtunk, hogy mivel fogjuk egymást meglepni karácsony szent ünnepén.

A Mucsonyi Görögkatolikus Parókia tagjaival idén egy karácsonyi vásárt szerveztünk, amivel az volt a célunk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz Mucsony nagyközség minden lakóját. A görögkatolikusokat a nem görögkatolikusokkal és a templomba járókat a nem templomba járó emberekkel. Megszólítottuk a község apraját és nagyját.

rajzverseny

Hiszen itt vannak közöttünk a jó szándékú emberek, akik munkájukkal és felajánlásaikkal segítették a karácsonyi vásár megszervezését.

Itt vannak az árusok, akik kézműves és előre elkészített termékeiket ajánlották fel. Itt van a községi önkormányzat, a polgárőrök, a lengyel és a ruszin nemzetiségi önkormányzatok, akik termékeik, szolgálatuk, mákos bejglijük és édességeik felajánlásával gondoskodtak a vásáron megjelentekről. Itt vannak az önkéntesek, akik zsákba macskát készítettek, rajz pályázatot hirdettek és ezzel segítették a gyermekek karácsonyi készületét. Itt vannak azok is, akik sátrat állítottak, sütöttek, forró teát és forralt bort készítettek és egész nap talpon voltak, karácsonyi dallamokat és adventi fényeket biztosítottak mindannyiunk legnagyobb örömére.

forralt tea

És itt van a következő korosztály, a gyermekek, akik már most megtapasztalhatták a munka „gyümölcsét”, a közös karácsonyi éneklést és fenyőfa díszítést és azt, hogy mennyi ember fáradozott azért, hogy egy szép délutánt együtt tölthessünk.

Sötétedés után, amikor összepakoltunk és elbontottuk a sátrakat, lélekben gazdagon és feltöltődve tértünk haza, hogy folytassuk karácsonyi készületünket és várakozásunkat a Megváltó születésére.

Szöveg és fotók: Szepesi Szilárd, parókus

FÉNYKÉPEK

Címkék