Karácsonyi készülődés II. - Frissített

Hagyományaikhoz híven a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola Oltalom Tagóvodájában nagy gondot fordítanak arra, hogy az adventi időszak élményteli legyen a gyermekeik számára.

játszóház

A karácsonyi ünnepségünk az edelényi görögkatolikus templomban december 19-én tartották.

KÉPEK

 

"Az Ózdi Görögkatolikus Parókia Missziós Bábcsoportja "Ha egyet befogadsz" c. bábelőadását tekinthették meg nagycsoportosaink. Az előadás segítette óvodásainkat, a Megváltó születésének megismerésében."

A Halacska csoportban vendégvárásra készültek

FÉNYKÉPEK

 

Játékosan, bábok segítségével meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorúnkon.

"A Mikulás érkezését nagy előkészületek előzik meg (a gyermekek tisztogatják a cipőiket, levelet „írnak” neki). Örömteli perceket éltek át vele a gyermekek, sok énekkel és verssel köszöntötték.

Csoportjaink és aulánk ünnepi díszbe öltözik ebben az időszakban.

Téli évszaki, művészeti kiállításunk az idei évben Trestyánszki Csaba természetfotóiból készült.

A karácsonyi játszóházunkban a szülőkkel együtt készítenek a gyermekek ajándékot és karácsonyfadíszeket különféle technikákkal. A nagy érdeklődésre való tekintettel a városi Művelődési Központ nagytermében tartjuk.

Nagyon várják minden éven nagycsoportosaink a kántálást. Vidáman éneklik a gyönyörű karácsonyi dalokat a csoportszobák ajtaja előtt, valamint kántálni megyünk az iskolába és az egyházmegyére is.

Minden csoportban megtalálható a „Jócselekedet tábla”, ahová minden jócselekedet után felkerülnek az óvodai jelek, mivel a karácsonyi időszakban még jobban törekeszünk arra, hogy segítsük, szeressük egymást.

Városi Karácsonyi Hangversenyen, és a Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda Szent Miklós napi rendezvényén rendszeres résztvevői vagyunk.

Az edelényi görögkatolikus templomban meghitt hangulatban a szülőkkel együtt ünnepeljük a karácsonyt, ahol fellépnek nagycsoportos gyermekeink és az általános iskola zenetagozatos növendékei."

Tóbiás Lászlóné

FÉNYKÉPEK

Címkék