Karácsonyi ajándék

Az ajándék a szeretet megnyilvánulásának egyik kézzel fogható jele, de van, hogy attól sokkal több.

püspök atya

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézet nevelőszüleinek családja már otthonaikban örülhet a karácsonyi ajándéknak. Az egyik ajándék Szabóné Rák Éva családjához került, aki már közel 25 éve nevelőszülő. Levelében mindent elmesél:

„….  Egy szép nap, amit sohasem fogok elfelejteni, felhívott a nevelőszülői tanácsadóm, lehetőségem van a már használt, valamelyik háztartási kisgép lecserélésére. Válasszak a lehetőségek közül, mert már kell a válasz!

Fagyasztó, hűtő, mosogatógép stb. …. Bár a válaszom egy perc múlva készen állt, én mégis egy kis időt kértem, mivel ez számomra hihetetlen hír volt. Az első döbbenet után határtalan örömöt éreztem, amit el sem hittem.

az ajándék

Természetesen a fagyasztót választottam, ugyanis a veteránnak számító ládám 2015 decemberében egy szombat délután úgy döntött elfáradt és leégett, fél nappal az eltervezett és előkészült disznóölés előtt. Az első sokk utáni gondolatom az volt, hol veszek szombat délután egy újat, hiszen a boltok már zárva vannak. Ekkor a fiam ötlete: internet. Itt találtunk a láda és gazdája nyomára, aki hajlandó volt vasárnap hajnalban eladni az ütött-kopott, kicsi, borsos áron árult fagyasztóládáját, ráadásul jó messze lakott tőlünk. Másnap hajnalban a családom fele a ládáért indult, a másik fele nekiállt a disznóölésnek, abban a reményben, hogy délután lesz mibe a sok húst elpakolni.

Idén november egyik hetében, a látogatás során tanácsadóm jelezte, hogy megvan a fagyasztóláda, amit kis ünnepség keretében szeretnének a nevelőszülőknek átadni, … Encsen, 2016. november 30-án….

Már Encsre megérkezve szakmai vezetőnk meleg mosolyát és „Isten hozta Évike” üdvözlését kaptam…… Hamarosan következett Püspök atya, Erzsike és egy nevelt fiúcska versével való ünnepélyes átadás, melyet a jelenlevő tizenegy nevelőszülő bemutatkozása követett. Mindenki elmondta pár mondatban ki ő, mit csinál, hány gyermeket nevel, és beszélt a családjáról is.

beszélgetés püspök atyával

Ezt követően nagyon családias hangulatban beszélgetett mindenki mindenkivel a szépen megterített karácsonyi asztal mellett. Nagy megtiszteltetésként Püspök atya személyesen körbekínálgatott, és váltott pár szót, mondatot mindenkivel.

Annyira jól éreztem magam ezen a napon, hogy hazaérkezve rögtön hívtam tanácsadómat, és beszámoltam az engem ért örömről és megtiszteltetésről. Útravalónak Erzsike szavaival búcsúztam: „öröm számomra látni az örömöt a szemedben”. Én is ezt láttam, hogy öröm van az ő szemében is, mivel tizenegy nevelőszülőnek tette boldoggá a karácsonyát.

az ajándék

Nekem személy szerint a megbecsülést is jelentette. Szeretném megköszönni ezt a gyönyörű ajándékot…. Megtisztelve és köszönve: főtisztelendő Orosz Atanáz püspök atyának, Bényi Józsefné, Erzsikének, Egyedné Tóth Hajnalkának, Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény igazgatójának és dolgozóinak hogy ezt lehetővé tették."

Bodrogolaszi, 2016. 12. 05.

a megajándékozottak

 

Címkék