Karácsony előtti csoda Berzéken

A karácsonyt megelőző vasárnapon szentelte meg Atanáz püspök a felújított parókia épületét Berzéken.

gyertyagyújtás

A már a várakozási idő vége felé egy szép ajándékkal gazdagodott a Berzéki Görögkatolikus Parókia. Orosz Atanáz püspök, délután három órakor szentelte meg a felújított parókia épületét.

Atanáz püspök

A szertartást megtisztelte jelenlétével Sebő Gábor, Berzék polgármestere, aki a község, az önkormányzat és az egyház jó, gyümölcsöző kapcsolatáról beszélt, és felajánlotta további segítségét is. Atanáz püspök reményét fejezte ki, hogy az újonnan felújított parókiába majd sokan ellátogatnak a fiatal, beköltöző Salai Szabolcs atyához és családjához.

házszentelés

A szentelés után, püspök atya átlátogatott a hernádnémeti közösség zarándok kertjébe, melynek létrejöttéhez hozzájárult Hernádnémeti Önkormányzata. Madzin János világi elnök meggyújtotta az utolsó szál gyertyát is a karácsonyi készület koszorúján.

gyertyagyújtás

Püspök atya szívünkhöz szóló elmélkedésében, a karácsonyi készületről, a várakozás öröméről, és a 800 évvel ezelőtti csillagászati jelenség megismétlődéséről beszélt. Majd ezt követően dr. Orosz Zsolt polgármester, a közelgő ünnephez fűződő gondolatai mellett a görögkatolikus közösségnek a falu életében betöltött fontos szerepét is méltatta. Megszólaltak az első karácsonyi énekek is. Az ünnpélyes hangulat az „odaszánt” idővel és közös beszélgetéssel vált teljessé.

Répási Lajosné

Címkék