Jöttünk, rúgtunk, érmet hoztunk!

A IV. Keresztény Roma Szakkollégiumi Országos Labdarugó tornát idén Szegeden rendezték meg. A miskolci csapat dobogós helyezést ért el.

Focisták

„A góllövés az egyetlen olyan dolog a labdarúgásban, amit nem lehet megtanítani.”

(Szokolai László)

Azt hiszem, meg kell cáfolnunk az idézetet, hiszen a Keresztény Roma Szakkollégiumuk mind a hat csapatában akadtak olyan fiatalok, akiknek nagyon is megtanították a góllövés szépségeit!

Jöttünk, rúgtunk, érmet hoztunk!

Ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) országos labdarugó tornáját, melynek idén a tavalyi győztes Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium adott otthont.

Az előző évekhez hasonlóan most is nagyon színvonalas rendezvényen vehettünk részt, ahol a sport közösségformáló erején volt a hangsúly nem pedig a győzelmen. A rendezvény megnyitóján többek között Kiss- Rigó László megyés püspök és Nógrádi Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád megyei igazgatója köszöntötte a csapatokat. A kezdőrúgást Langerné Victor Katalin, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára végezte el.

A kép eltávolítva.Idén hat csapat indult a tornán. Budapest, a két debreceni szakkollégium, Nyíregyháza, Szeged, és a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium, melynek csapatát Balázs Enikő Tünde, Balogh Győző, Balogh Tibor, Herczku Mihály Balázs, Lakatos Richárd, Lakatos János és Morvai Dániel alkották.

Csapatunk a sok gyakorlásnak és gólerős játékának köszönhetően csak kevéssel maradt el az első helytől. Hiszen idén a miskolciak a dobogó harmadik fokára állhattak fel, a szegediek és a tornát nyerő debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium csapatai után. 

Gratulálunk minden szakkollégiumi csapatnak, köszönjük a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiumnak az esemény megszervezését. És már alig várjuk, hogy jövőre Debrecenben egy másik taktikával és még több és szebb góllal mutathassuk be játéktudásunkat. Köszönjük a miskolci szakkollégisták szurkolói csapatának is, hogy a hosszú utazás és a korán kelés ellenére is mindvégig bíztatták focistáinkat!

A kép eltávolítva.A program az EFOP-3.4.1-15-2015-00010 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

Szajkó Cintia, szakkollégista

 

Címkék