“Jöjj és kövess engem!”

Ezzel a címmel került megrendezésre a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tanévnyitó ünnepsége Egerben az EKKE Roma Szakkollégium szervezésében 2022. Augusztus 27-28-án

csoportkép

A találkozó az egri Bazilikában ökomenikus istentisztelettel kezdődött, ahol a 11 szakkollégium több, mint 300 hallgatója és dolgozója részesült áldásban. A továbbiakban az egri Líceum dísztermében hallhattunk beszédeket egyházi és állami vezetőktől, akik nekünk, hallgatóknak szánt motiváló és egyben elismerő szavakkal igyekeztek kifejteni, milyen fontos a roma és nem roma hallgatók közös útja, és a roma értelmiség jelenléte. 

flashmob

Ezt a közös küldetést mi is fejezhetné ki jobban, mint egy közös flashmob, vagyis az élő cigánykerék Eger egyik központi terén. Majd Pléh Csaba akadémikus izgalmas előadását követően alumni szakkollégisták vezettek különböző témában workshopokat, melyek az elhívásra fókuszáltak. A miskolciakat Szajkó Cintia képviselte, aki a hivatásáról, mint elhívásról indított beszélgetést a szakkollégisták számára.  A napot színvonalas borkóstolással és a Ham Ko Ham pezsdítő zenéjével zártuk. Vasárnap délelőtt helyismereti vetélkedőn vettek részt a fiatalok, ezzel párhuzamosan pedig a szakkollégiumok egy-egy hallgatója közösen ötleteltek azon, miként lehetne összefogni a 11 szakkollégiumot hallgatói szinten. A miskolciak kezdeményezésére elindult egy párbeszéd erre vonatkozóan, mely az első lépés az önszerveződésre. A hétvége zárásaként díjakat osztott ki az egri szakkollégium a hátrányos helyzetű gyermek számára kiírt rajzpályázat győzteseinek, majd Kocsis Fülöp érsekmetropolita hivatalosan is megnyitotta a 2022-2023-as tanévet.

nézők

Köszönjük az Egri Roma Szakkollégium munkatársainak, hallgatóinak és minden segítőjének ezt a tartalmas és színvonalas hétvégét és kívánunk eredményes új tanévet mindenkinek!

Budai Katalin

Címkék