Január óta több mint hatezer keresztényt öltek meg Nigériában

Ajánljuk fel imáinkat az erőszak áldozataiért!

nigériai mészárlás

Az áldozatok többsége nő és gyermek. A támadások többségét muszlim pásztorok, illetve a Boko Haram nevű terrorszervezet hajtotta végre – áll a nigériai keresztény egyházi vezetők közleményében. A keresztény egyházi vezetők nyilatkozatban szólították fel az ENSZ-t és a nemzetközi szervezeteket, hogy avatkozzanak be és állítsák meg a muszlim Fulani törzs és a Boko Haram terrorszervezet népirtó agresszióját a keresztény falusiakkal szemben.
„Több mint hatezer keresztényt mészároltak le. Többségük asszonyok és gyerekek voltak. A felelősök minden esetben fegyveres muszlimok voltak, akik az éj leple alatt támadtak. A nigériai kormánynak kötelessége megállítani a népirtást és felelősségre vonni a tetteseket, különben a helyzet tovább eszkalálódik, és fegyveres összetűzéseket generálhat a két vallási közösség között. Az embereknek joguk van megvédeni magukat” – áll a nigériai egyházi vezetők közleményében.

A fulani törzs által elkövetett vallási tisztogatás hamar átterjedhet a szomszédos országokra, ami komoly vallásháborúvá fajulhat a térségben. A keresztény szervezetek szerint a nigériai kormány komoly összeget költ a belbiztonságra, de ennek ellenére mindennaposak az emberrablások és gyilkosságok, amiket rendszerint muszlimok követnek el keresztényekkel szemben.

Mohamed Bukhari elnök vezette kormány képtelen felelősségre vonni a tetteseket és nem tudja megakadályozni a további népirtásokat. Az idén több komoly támadást hajtottak végre, a fulani pásztorok legutóbb júniusban mészároltak le több mint kétszáz keresztényt.

William Avinia római katolikus püspök szerint a világnak nem kellene megvárnia még egy széleskörű népirtást és kötelessége beavatkozni és megakadályozni a további gyilkosságokat.

Forrás: orientalista.hu