Itt vagyunk!

Az ifjúsági világtalálkozó két résztvevője személyes élményeiről tartott beszámolót Miskolcon.

csoportkép

Amint már arról hírt adtunk, Panamában tartották a 34. Ifjúsági Világtalálkozót, amelyen a fiatalok együtt ünnepeltek Ferenc pápával. A magyar katolikus egyházat is egy lelkes kis csapat képviselte, köztük Nagy Luca és Trestyánszki Rita a Miskolci Egyházmegyéből.

Rita és Luca

A lányok február 4-én tartottak képekkel illusztrált élménybeszámolót Miskolcon, a Missziós Irodában összegyűlteknek. A „lelki” ráhangolódás a Székesegyházban tartott esti vecsernyével kezdődött.

Meséltek a közép-amerikai emberek mentalitásáról, ami szertartásaikban is nyomon követhető. Meghatározó élmény volt a résztvevőknek az ottani emberek mély vallásosságának megtapasztalása. Az esemény csúcspontját Ferenc pápa érkezése és a fiatalokkal közösen megtartott virrasztás  jelentette .Azonban számos olyan személyes találkozás, egy-egy apró élmény és gesztus, melyet a vendéglátóktól és a befogadó családoktól kaptak, szintén a találkozó lelki élményének teljességéhez tett hozzá egy-egy darabot. Luca és Rita magával ragadó beszámolójával igyekezett ebből az élményekből valamennyit a hallgatóságnak is „cseppenteni.”

Luca előadást tart

Luca és Rita beszámolóját részletesebben ezen a LINKEN valamint a GONDOLATOK menüben találják.

A Görögkatolikus Médiaközpont összefoglalója az IVT –ről a LINKRE kattintva tekinthető meg.