Iskolatáska, tanszerek a Karitásztól

A Katolikus Karitász megkezdi a támogatások átadását országszerte. A segélyprogramhoz szeptember 15-ig lehet még csatlakozni:

tanszerek, Karitász logo

Néhány nap múlva megkezdődik az új tanév. Az iskolakezdés évről évre komoly anyagi megterhelést jelent a gyermekes családoknak. A Katolikus Karitász augusztus 25-én, szombaton megkezdi a támogatások átadását országszerte. Az
eseményen Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója és Mádl Dalma asszony, a Karitász jószolgálati nagykövete adja át az első iskolatáskákat, tanszereket és az utalványokat a családoknak Budapesten.

A Katolikus Karitász augusztus elején indított segélyprogramjának eredményeként idén is több ezer gyermek számára már biztosan tud segítséget nyújtani.

A segélyszervezet önkéntesei folyamatosan állítják össze az iskolatáskákat, tanszercsomagokat és beiskolázási utalványokat. A helyi Karitász szervezetek önkéntesei országszerte közel 800 településen látogatják meg a legrászorultabb családokat és tanszerek mellett élelmiszercsomaggal, ruhával is segítik őket, enyhítve ezzel az iskolakezdés terheit.

A segélyprogramhoz szeptember 15-ig lehet még csatlakozni:

  • A 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500,- forint támogatást jelent)
  • On-line adományozással a Karitász honlapján – www.karitasz.hu – keresztül
  • A Katolikus Karitász központi bankszámláján is várja az adományokat „iskolakezdés” megnevezéssel – Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008
  • A Katolikus Karitász egyházmegyei központjai örömmel fogadnak jó állapotban lévő iskolatáskákat, és olyan tanszereket, amelyek szükségesek a diákok számára – tolltartó, tisztasági felszerelés, tornazsák…stb.

1 hívás – egy színesceruza készlet

10 hívás – egy iskolatáska

1000 hívás – 100 gyermek támogatása

Mintegy 25 millió forintból 5000 iskolás gyermek támogatása tud megvalósulni.

CSATLAKOZZON ÖN IS! LEGYEN ÖRÖM AZ ISKOLAKEZDÉS MINDENKINEK!

Címkék