Indul a futózarándoklat – online!

A világjárvány a 2020-as Pray&Run családi futózarándoklatot és futófesztivált is átalakította: májusban az immár negyedik futózarándoklatot kicsit másképp hirdetjük meg. Mindenki a saját közegében futhatja le a távot, mellyel regisztrálhat online, de aztán ősszel bepótoljuk imádságos-futós együttlétünket Máriapócson, a Szűzanya lábainál is, mert a futás és zarándoklat közös élményét újra és újra át akarjuk élni. Futásával most jótékonykodhat is.

kupa, templomtorony

Izgalmas együttlétre hívunk szeretettel mindenkit, különösen azokat, akik szívesen mozognak, sportolnak, futnak! Idén negyedik alkalommal rendezzük meg a Pray&Run futózarándoklatot, a jelen helyzetben a virtuális lehetőségek adta keretek között. Május 31-ig fusd le a választott távot és regisztrálj eredményeddel oldalunkon!

Futózarándoklat – mit takar az elnevezés?

A két ismert szó: futás és zarándoklat közös élményét. Futva zarándokolni, vagy zarándokolva futni. Két közeli mozgásforma találkozását. Ezt fejezi ki a Pray&Run (imádkozni és futni) elnevezés is.

Miért pont a futás?

Futni jó. A futás jó a testnek és jó a léleknek. A kettő együtt jó az embernek.

Kiket akarunk megszólítani a futózarándoklattal?

Mindenkit, aki szeret zarándokolni, mindenkit, aki szeret futni, s mindenkit, aki még nem tudja magáról, hogy szeret futni és zarándokolni.

Miért is különleges?

A futózarándoklat több szempontból is különleges és egyedi rendezvény. Különleges, mert hisszük, hogy eredeti helyszínén, Máriapócson az ég és a föld összeér. Különleges, mert sokan zarándokoltunk már, s talán sokan szoktunk futni is, de futva zarándokolni, bizonyára még egyedülállóbb élmény lehet.

Nemcsak sport, jótékonyság is

A regisztrációs díjat adománynak szánjuk, a bevétellel a Szent Miklós Görögkatolikus Gyermekvédelmi Intézmény gyermekeinek sportolási lehetőségének fejlesztését támogatjuk.

A futásban résztvevők között pedig Pray&Run egyedi gyártású, professzionális futómezeket és csősálakat sorsolunk ki.

ELŐSZÖR TELJESÍTSD, UTÁNA NEVEZZ!

Távok, díjak:

1km, 5km, 10km, 21km

Nevezési díj: 1000 Ft

TELJESÍTSD BÁRHOL BÁRMIKOR!

NEVEZEK!  

Szerző: Nyíregyházi Egyházmegye, Magyar Futósport Egyesület

Címkék