Ima Ukrajnáért és a békéért

Március 20-án ukrán nyelvű liturgiát tartottak Miskolcon

kereszt

Az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésére tartottak ukrán nyelvű liturgiát Miskolcon, a diósgyőri görögkatolikus templomban. A liturgiát Haborij Damján atya vezette, aki Budapesten teljesít szolgálatot.

a templomban

Szertartásuk otthoni rendje szerint a március 20-i vasárnap nagyböjt második vasárnapja volt. Prédikációjában Damján atya böjtölés fontosságára hívta föl a figyelmet, arra, hogy nagyböjti időszak mennyire fontos a bűnnel szembeni küzdelmünkben.

A liturgián a háborús helyzet miatt menekülők is részt vettek, akik most Miskolcon találtak menedéket, köztük azok az utánpótlás korú sportolók is, akiket a DVTK vett pártfogásba.

csoportkép

Ignácz Viktória, az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is fontosnak tartja az ideérkezettek lelki támogatását. „Még ha csak rövid ideig is, ám fontos, hogy abban a másfél órában közelebb kerüljenek Istenhez” - fogalmazott elnök asszony a szertartás után.

hívek

A miskolci ukrán hívek Atanáz püspökhöz intézett levelükben kérték, hogy ezentúl rendszeresen kaphassanak ukrán nyelvű liturgiát és lelkipásztori ellátást.