Ikon zenekar: Keresem az arcod – könnyűzene a szemináriumban

A 2020-as év termékeny volt és munkában bővelkedett a Nyíregyházi Görögkatolikus Papnevelő Intézet növendékei számára. Ám jelen esetben nemcsak liturgikus tételek vagy kórusművek hangzottak fel a szeminárium falai között, hanem egyedülálló módon könnyűzenei formációként megszületett a papnövendékek első saját szerzeménye is. A zenekar tagjai mutatják be a formációt és a legújabb dalt.

Ikon zenekar

A még 2019 telén megalakult IKON zenekar jelentős lépést tett előre, hiszen egy év munkájának eredményeként megjelent a Keresem az arcod című saját dalunk, amely a könnyűzene határain belül elhelyezkedő mű. Témája az ember folytonos keresése. Ez a dal szóljon mindenkinek, aki életében már megtapasztalta, hogy milyen keresni, kutatni az Istent, a szerelmet, vagy bárkit, aki közel áll hozzá. Ez a vágy, mindnyájunk életében megjelenik, s a dal ezt az életérzést hivatott megénekelni. A zenei alapot Kapin Jakab, a dalszöveget Tamás László írta. A zenekar tagjai: Bodogán Mátyás (vokál, szaxofon), Mosztockij Sándor (vokál), Papp Dávid (vokál), Kocsis Gergely (gitár), Szűcs Róbert (basszusgitár), Kapin Jakab (ének, gitár), Tamás László (ének, dob). Hálásak vagyunk a Jóistennek, hogy adott embereket és elég erőt ahhoz, hogy megvalósítsuk az álmunkat!

Külön köszönetet érdemel a hangfelvétel elkészítéséért Osváth Zoltán és Szécsi Norbert, a videoklip létrejöttéért a Görögkatolikus Médiaközpontnak jár köszönet! Köszönjük Kótonovics István vokalista közreműködését! Végezetül köszönjük mindazoknak, akik mellettünk állnak, a családjainknak és minden támogatónknak, akik részt vettek a dal létrejöttében!

Szolgáljon ez a dal válasszal és örömmel mindazok számára, akik már kerestek, de talán még nem találták meg, amire vágytak! Ízelítőként pedig fogadják szeretettel a dalunk refrénjét!

Keresem az arcod, hogy megláthassam.
Keresem a vízben, tűzben, a fagyban.
Segíts fel, ha félek,
Ne hagyj el, míg élek!

Mutasd meg, hogy érezzem,
Hogy mindig itt vagy mellettem!
Takarj be, ha fázom!
Két vihar közt szétázom!

A zenekar  Keresem az arcod című dala a LINKEN keresztül hallgatható meg.