Hittel menekültünk erős védelmed alá

Az Ózdi Görögkatolikus Parókia a sajópálfalai kegyhelyre zarándokolt, Atanáz püspök vezette imádságaikat.

Sajópálfala, templombelső

Szilágyi István, az egyik ózdi zarándok beszámolója:

"Azt már tapasztaljuk, hogy mi mindenben mássá vált, akár az egyszerű keresztény emberek, de akár parókiáink élete a vírus terjedése óta. A nyár elején még bizakodva szerveztük a hagyományos máriapócsi zarándoklatokat, de se Illés napra, se a nagybúcsúra nem indulhattunk el egyházmegyénkből. Valamiféle üresség töltött el bennünket, hiszen eddigi zarándoklataink minden alkalommal valami megfoghatatlan kegyelmi ajándékkal örvendeztetettek meg bennünket. De mi lesz így most velünk …?

"Mindazokért imádkozol, ó, jóságos Szűz Mária, kik hittel menekülnek erős védelmed alá." (Paraklisz)

Ha nem is a távoli, csupán a közeli Mária kegyhelyünkre, ha nem is egy nagy busszal, csupán jó néhány személygépkocsival, de mégis elindultunk ózdi parókiánk tagjaival Sajópálfalára, ahol Atanáz püspök atyával imádkozhattunk együtt a könnyező Szűzanya képe előtt.

Atanáz püpsök

Vittük magunkkal hálaadásainkat. A pálfalai Istenszülő meghallgatta eddigi imáinkat, hiszen ott lehettünk, túléltük a vírus első hullámát, túléltük az egyedüllét terhét, kaptunk nap mint nap, új és új lehetőségeket.

Vittük kéréseinket, hiszen tudtuk, sokan vannak, akik talán épp ezekben a napokban még jobban rászorulnak Mária közbenjárása, és ezáltal az isteni segítségre, mint mi. Nem önmagunkért, hanem másokért imádkoztunk, a betegeinkért, az elcsüggedtekért, azokért, akik terheket, talán éppen a mi terheinket is hordozzák.

Talán időben és kilométerben rövidebb volt az út, de Isten segítségével ezalatt a pár óra alatt is valami újra megváltozott bennünk. Megkönnyebbülve, megvigasztalódva, megerősítve térhettünk haza."

zarándokok

 

Címkék