Helyettes államtitkári látogatás a miskolci szakkollégiumban

Radomszki Lászlóné, a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár tett hivatalos látogatást a Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthonan

csoportkép

Russzó Dzsesszika, szakkollégista beszámolója:

A közismereti és kulturális modul keretein belül Radomszki Lászlóné, a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár asszony látogatott meg minket Gyöngyösi Gyula és Gáspár Sándor társaságában.  A jelenlévőket Makkai László igazgató atya köszöntötte a hallgatók és munkatársak nevében. László atya megtisztelőnek és intézményünk tekintetében kiemelkedő eseménynek nevezte, hogy a Belügyminisztérium munkatársai tömbösített hétvége keretében meglátogattak bennünket.

Makkai atya

A délelőttöt bemutatkozással kezdtük, majd helyettes államtitkár asszony tartott  rövid előadást a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság feladatairól, valamint a jelenleg zajló projektekről. 

Radomszki Lászlóné

A nap további része mozgalmasan telt; csoportban végezendő feladatot oldottunk meg. Minden csapat kapott egy tematikát, amelyben ki kellett fejtenie, hogy az adott közösséget hogyan fejlesztené, akár szakkollégiumi szinten.  A kora délutánt internetes kvíz játékkal folytattuk, amelyben a roma társadalommal, hagyományokkal, emlékművekkel  kérdésekre kellett válaszolnunk, és ennek a végén helyettes államtitkár asszony díjazta a helyezetteket. A napot egy közös ebéddel zártuk, amely alatt a felmerült kérdéseinkre is választ kaphattunk. Erre való tekintettel főzéssel és sütéssel kedveskedtünk látogatóinknak, amit teljese egészében a hallgatók készítettek el.

Reméljük, hogy kedves vendégeink elviszik jó hírünket és visszavárjuk őket!

 

Címkék