Hegyvidékről síkvidékre

Mucsonyi gyerekek Máriapócson táboroztak

az állatparkban

Szepesi Szilárd parókus atya beszámolója:

Július 19-én a mucsonyi parókia udvaráról indultunk a táborozókkal. Az utazás jó hangulatban, nagy izgalomban, a szokásos, végen nem érő "Mikor érünk oda?" kérdéseivel telt. Az utazás első állomása a nyíregyházi Papnevelő Intézet volt, ahol Polgári Bence prefektus atya vezetett minket körbe a szeminárium épületeiben, majd színvonalas előadásával mutatta be nekünk az új kápolnát is.

csoportkép a kápolnában

Délután a Nyíregyházi Állatparkot kerestük fel, ahol a gyermekek különböző kontinensek különleges állataival ismerkedhettek meg. Estére érkeztünk Máriapócsra, a szállásunk elfoglalása után vacsorával fogadtak minket. Este túrázni indultunk a horgásztó körül, ami után kellőképpen elfáradva tértünk nyugovóra a Máriapócsi Lelkigyakorlatos- és Zarándokházban.

a zarándokházban

Másnap, július 20-án, Szent Illés próféta ünnepén részt vettünk az ünnepi Szent Liturgián a Kegytemplomban. A liturgia után Gregus Ágnes polgárőr asszony tartott három érdekfeszítő előadást az internetes bűnözésről, a családon belüli erőszakról és a drogprevencióról.

Gergus Ágnes

Kis csapatunk külön esti programja volt a közös ima, elmélkedés, mely után a gyerekekben felmerült kérdésekről beszélgettünk.

Debrecent útba ejtve indultunk haza. Előbb a tudomány világával ismerkedtünk az Agora Tudományos Élményközpontban, utána pedig az Attila téri Főszékesegyházba tértünk be egy rövid imádságra.

Agóra

A gyerekek minden szép és jó felé nyitottak voltak, a küzdés és a kitartás hajtotta őket a játékokban, vidámak voltak, barátságok születtek, tanulták az önállóságot, a szülőktől való elszakadást, és mindezt hősiesen.

A táborozást, a gazdag élményeket az EKCP-KP-1-2021/1-000221 számú pályázat tette lehetővé.

FÉNYKÉPEK

logo

Címkék