Hazánkba érkezik az aleppói melkita érsek

Az érsek látogatásának egyik aktualitása, hogy 2017. december 16-án, szombaton este 18 órától jótékonysági hangversenyt tart a Szent Efrém Férfikar a szíriai gyermekek megsegítésére.

Kocsis Fülöp gyermekek körében Szíriában

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására hazánkba érkezik Jean-Clément Jeanbart, Aleppó melkita érseke, aki magyarországi útja során a Hajdúdorogi Főegyházmegye névadó városába is ellátogat.

Az érsek látogatásának egyik aktualitása, hogy 2017. december 16-án, szombaton este 18 órától jótékonysági hangversenyt szervezünk a Szent Efrém Férfikar a Deák Diák Általános Iskola és a Budapesti Énekes Iskola gyermekeinek közreműködésével a szíriai gyermekek megsegítésére. A helyszín a budapesti, Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom lesz. A gyermekek és a férfikar egyebek között több mint húsz nyelven fogják énekelni, imádkozni a Miatyánkot. Ezen a hangversenyen a szíriai érsek nem tud jelen lenni, viszont az összegyűjtött adományt néhány nappal később személyesen tudja átvenni, és így ő maga viszi el azt a szíriai gyermekeknek.

Az adományok gyűjtése a hangverseny ideje alatt lesz, de befizetéssel vagy átutalással is el lehet juttatni a következő bankszámlára: 10702071-69121841-51400006. Kedvezményezett neve: Görögkatolikus Metropólia. Az utalásban feltétlenül föl kell tüntetni: Szíriai gyermekekért.

Minden jó szándékú adakozó segítségét nagyon köszönjük, életükre Istenünk gazdag áldását kérjük!

Előadás Budapesten – látogatás Hajdúdorogon

Jean-Clément Jeanbart december 19-én délután tart előadást Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében. Másnap, december 20-án a miniszterelnökkel való közös ebéd után egyenesen Hajdúdorogra utazik Kocsis Fülöp metropolitával, hogy Orosz Atanáz miskolci püspökkel és Szocska Ábel apostoli kormányzóval együtt részt vegyenek a székesegyházban végzett alkonyati istentiszteleten.

Ezt követően a szíriai vendég Azbej Tristan államtitkár és Tiba István országgyűlési képviselővel látogatást tesznek a város görögkatolikus intézményeiben.

Hajdúdorogi Főegyházmegye

Címkék