Hálával telt köszönet a koronavírusos betegek ellátásáért  

Csütörtökön érkezett a máriapócsi Zarándokház konyhájának felajánlása a miskolci kórházba

adomány átadása

Miskolcon a Semmelweis Tagkórházban, a Covid-ambulancián dolgozók kapták meg a Zarándokház dolgozóinak felajánlását. Nagy-Nemes Brigitta, a máriapócsi Zarándokház konyhájának igazgatója és Pindzsu István atya, a Családvár igazgatója hozta el a zarándokház konyháján készült száz adag ételt, a hagyományos szabolcsi töltött káposztát.

Adomány átadása

„Ez a legkevesebb, amit mi adhatunk Önöknek azért a gondoskodásért, amit mi vagy szeretteink, ismerőseink kapnak Önöktől életük nehéz óráiban.” – mondta Nagy-Nemes Brigitta. Három nap alatt három kórház dolgozóit lepték meg a finomsággal, Kisvárdán, Nyíregyházán és Miskolcon.  

adományok átadása

A zarándokház képviselőit dr. Kádár Álmos Márk és munkatársai fogadták a kórházi osztály bejáratánál, Miskolcon. A kiporciózott ételek mellé egy kis „lelki táplálékot” is csomagoltak egy-egy levél formájában. Pindzsu István atya ebben úgy fogalmazott, hogy „e parányi szeretetcsomag talán egy csepp a tengerben, de hiszem, hogy a sok apró örömök, kedvességek tartják a reményt, hogy közös a célunk. A cél pedig segíteni egymást, emelni, bátorítani és buzdítani, hogy együtt közösen szolgálhassuk felebarátunkat”. 

adományok átadása

Doktor úr köszönetében némi reményt keltő szavak is elhangzottak, mely szerint az  itteni osztályon  platófázis körül van a járványhelyzet. Az adomány célba érésében Tóthszegi István atya működött közre.

 

Címkék