Hálaadás a gyöngyösi kápolnánkban

A 2019. október első vasárnapján tartott Szent Liturgia keretében ünnepelték a gyöngyösi szervezőlelkészség hívei az ifjabb Szent Jakab apostol tiszteletére ajánlott kápolna felszentelésének 3. évfordulóját.

csoportkép

A napok óta tartó esős, hideg őszi idő ellenére ragyogó napsütésben kezdődött a szertartás, mintha a természet is jelezni kívánta volna, milyen kedves Isten előtt a szeretetben összegyűlt hívek közössége, imái, felajánlásai.

a kápolna

Házigazdaként Kaulics László atya köszöntötte a szép számban összegyűlt híveket. A liturgia kezdetén megköszönte és megszentelte a Fazekas család (oltárterítők, ministráns- és papi ruhák) és a Budai/Szűcs család (liturgikus edények) adományait. Az ünnepi szentbeszédében László atya elmondta, hogy milyen öröm látni és megélni közösségünk fejlődését, erejét. Évről évre egyre többen gyűlünk  össze kápolnánkban az eucharisztia ünneplésére, melyet jelez a gyarapodó gyermeksereg, akik gügyögésükkel, "egyéni imáikkal", a nagyobbak ministrálásukkal, „gyertyázásukkal” vesznek részt. Ez pedig köszönhető a közösség tagjai apostoli tevékenységének, akik által eljut a kápolna híre másokhoz is, és így egyre többen csatlakoznak hozzánk.

a liturgián

A Szent Liturgia végén miroválás és antidórosztás történt, majd egy közös fényképen is megörökítettük a közösségünket. Ezt követően egy mátrafüredi étteremben került sor az agapé elfogyasztására, miközben a családok is jobban megismerhették egymást.

dr. Lukácsné dr. Veress Orsolya

 

Címkék