Ha helyesen imádkozunk, a lelkünk is a helyére kerül - kérjen böjti gondolatokat sms-ben

A november 15-én kezdődő karácsonyi böjt napjait ezúttal imádságra vonatkozó tanácsokkal szeretnénk segíteni.

gyertya, ikon, telefont tartó kéz

Lehet nem helyesen imádkozni? Erre inkább úgy válaszolhatunk, hogy mindig lehet jobban, ebben mindig fejlődhetünk. Minél jobb az imádságunk, vagyis minél személyesebb, minél mélyebb, minél inkább átjárja az Isten iránti forró szeretet, annál inkább hat az életünkre, a tetteinkre, annál inkább formál minket. Mi lehetne jobb karácsonyi készületünk, mint az, ha életünk Isten akarata szerinti formálásával egyre közelebb kerülünk ahhoz a Krisztushoz, aki istensége dicsőségét elhagyva leszállt hozzánk, emberré lett értünk, hogy ne csak hasonlítsunk hozzá, hanem eggyé is váljunk vele?

A napi jó tanácsokat jobbára egyiptomi szerzetesek lelki tapasztalataiból merítettük. Szerzőik között megtalálhatjuk Nagy Szent Makárioszt, Evagriosz Pontikoszt, Lépcsős Szent Jánost és társaikat, akiknek írásait a Kis Filokália című híres könyvecske gyűjti egybe.

Ezeket a tanácsokat minden nap megjelentetjük a görögkatolikus felületeinken. De akik kérik, azoknak a telefonjára is el tudjuk küldeni rövid üzenet formájában. Ehhez csupán a +36 30 1813893 telefonszámon kell regisztrálni, az üzenetben kérjük a nevet és lakóhelyet is feltüntetni. Regisztrálni november 13-ig lehet!

Bízhatunk abban, hogy mind a fölajánlott böjtünk, mind az imádságunk és minden egyéb lelki törekvésünk Isten segítségével hatékony segítség lesz abban, hogy karácsonyhoz közeledve egyre közelebb kerüljünk a mindenható Istenhez, egyre többet megértsünk és fölfogjunk a megtestesülés nagy titkából.

Adatkezelési tájékoztató: A megadott adatokat (nevet, lakóhelyet és telefonszámot) a hatályos magyar és európai adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezeljük, kizárólag a böjti SMS-ekhez használjuk, harmadik félnek nem adjuk tovább. Az adatokat külön kérésre azonnal, de legkésőbb a böjti időszak végén maradéktalanul töröljük rendszerünkből.

Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye