Gyermeknapi rajzverseny

Gyermeknapi ajándék – mindenki örömére. A homrogdi óvoda udvarának betonkerítését díszítik a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola Mesevilág címmel meghirdetett rajzpályázatának nyertes képei.

udvar, mesefigurák

Jól kezdődött a június a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda életében. Az óvodások csodás gyermeknapi ajándékot kaptak a környékbeli görög katolikus intézmények nagyobb gyermekeitől: csodaszép, színes, mesebeli rajzokat az óvodájuk udvarát határoló eleddig unalmas, szürke betonkerítésük falára.

Áprilisban írta ki a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola azt a rajzpályázatot négyfős csapatok számára, amelyre meseillusztrációval, illetve a mesevilágot idéző kompozícióval lehetett jelentkezni. A beérkezett pályamunkák közül öt alkotást választottak ki, ezeket végül június első napján a pályázó csapatok felfestettek az óvoda kerítésének a falára is.

Seres Vanda, humán munkaközösség-vezető számolt be az eseményről:

"Az előző napokban aggódva böngésztük az időjárásjelző portálokat: vajon ez az esős, csapadékos tavaszutó milyen napot tartogat nekünk, meghiúsítja-e ezt a programunkat egy záporos, zivataros időjárás?  Szerencsére szép, derült nap virradt ránk, így mikor a csapatok a megbeszélt időpontra megérkeztek az óvoda udvarára, egy rövid köszöntő és tájékoztató után munkához is láthattak. Egész délelőtt szorgalmasan dolgoztak, így jólesett délben az óvodások szülei által készített ebéd. Ebéd után a gyerekek még elvégezték az utolsó simításokat a falfestményen, s miután elkészültek az alkotások, a legilletékesebbek – az óvó nénik és az óvodások - zsűrizték a rajzokat.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak, de úgy véljük, hogy ezen a napon mindenki a nyertesek közé sorolható, hiszen nem mindennapi élmény egy közel 1,5X2,0 m-es falfelületre maradandót alkotni, amiben sok-sok éven át fognak gyönyörködni a homrogdi óvodások és szüleik; színesebbé, vidámabbá téve mindennapjaikat.

Végezetül szeretnénk megköszönni a bodroghalmi Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény csapatának, az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola tanulóinak, a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola 7. osztályos leánycsapatának, s nem utolsósorban a gyerekeket felkészítő tanároknak, hogy egy ilyen szép és eredményes napot tölthettünk együtt."

 

Címkék