Gyermeknap Homrogdon

Önkéntes program keretében a miskolci szakkollégisták szerveztek gyermeknapi programot Homrogdon.

csoportkép

A miskolci Romzsa Tódor Görögkatolikus Szakkollégium hallgatói 2022. május 6-án egy társadalmi felelősségvállalást elősegítő önkéntes programon vettek részt. Az esemény helyszínéül a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola szolgált. Gyermeknaphoz közeledve a gyerekek örömére gyermeknapi programokat valósítottunk meg, melyek hozzájárultak mind a szakkollégisták tapasztalatszerzéséhez, mind a közösség fejlődéséhez. A gyermeknap alkalmával rengeteg szórakoztató, fejlesztő, és csapatépítő program valósult meg.

aszfaltrajz

A szakkollégisták reggel érkeztek meg Homrogdra, ahol az iskola igazgatója fogadta őket. Üdvözlését követően körbevezette a hallgatókat. A programokat egy közös imádsággal kezdték, majd pedig az osztályok diákjai egy kis teszt kitöltésével folytatták a napot, melynek kitöltésekor mindenki a legjobb teljesítésre törekedett, hisz a legjobban teljesítő diákok csillám tetoválásban részesültek.

reggeli torna

A közös tornát, melyet egy gyógytornászhallgató vezényelt le hozzájárult a sérülések elkerüléséhez a nap folyamán, szaktudásának hasznosításával. A tornát követően az osztályok osztályfőnökeik vezetésével elindulhattak a különböző állomásokra.

11 állomás várta az osztályokat különböző szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb programokkal. Az egyes állomások programjai közé tartoztak, a sorverseny, a kézműves foglalkozás, amely során a diákok festhettek gipszformákat, gyöngyöt fűzhettek, agyagozhattak, színezhettek, és akár aszfaltrajzot is készíthettek, ezáltal kiélhették kreativitásukat, és fejleszthették finom motorikus készségeiket. Az „Egy perc és nyersz!” játék során fejleszthették ügyességüket és gyors problémamegoldó készségüket. A különböző ügyességi feladatokra azonban csupán csak egy perc állt rendelkezésükre. Retró játékokkal is megismerkedhettek a gyerekek a szakkollégisták egyik állomásán. Itt játszhattak néhány felnőttek számára nosztalgikus, mozgásos játékot. Továbbá egy különleges játékot is kipróbálhattak, a darts focit, mely segített a gyerekeknek koordinációs képességük fejlesztésében. Természetesen a gyerekek nagy örömére volt két ugrálóvár is, melyben levezethették fölösleges energiájukat. Emellett a nap folyamán lehetőségük volt csocsózni és asztaliteniszezni. Az édesszájúak örömére pedig cukorágyú is volt, amelyből sok édesség talált gazdára.

gyöngyfűzés

Végül a tornateremben gyűltek össze az osztályok, és mindannyian egy kis ajándékot kaptak a szakkollégistáktól. Végezetül egy közös imával zártuk együttlétünket, a szakkollégisták pedig hazaindultak.

Összegzésként elmondható, mind a gyerekek, mind a szakkollégisták jól érezték magukat a gyermeknapon. A szakkollégisták szerint:„A gyermekek mosolya megfizethetetlen dolog”, amit tettek azért tették, mert jó volt látni a sok boldog arcot és ők is jól érezték magukat közben. Reméljük, hogy a gyerekek is épp olyan jól szórakoztak a programok alatt, mint hallgatóink. Erre bizonyítékul szolgál a gyermekek köszönetnyilvánítása és a sok boldog arc is.

A program az NTP-SZKOLL-21-0003 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.

Szerző és fotók : Romzsa Tódor Görögkatolikus Szakkollégium

Címkék