ForrásPont

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) titkársága második alkalommal szervezte meg a "ForrásPont - Még egy nap Jézussal" című ifjúsági eucharisztikus napot, ezúttal szeptember 21-én Budapesten, a BOK csarnokban, melyet közel ötezer hazai és külhoni fiatal töltött meg.

eucharisztia

A 15 és 30 év közötti fiatalok részvételével megrendezett esemény csúcspontján szentmisét mutatott be Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szervező titkárság vezetője; koncelebrált többek között Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke és Orosz Atanáz a Miskolci Egyházmegye püspöke. Koncertetek, előadások és tanúságtételek tarkították a programot.

fiatalok a lelátókon

Egyházmegyénk fiataljainak élménybeszámolóiból válogattunk:

A Forráspont és fantasztikus ifjúsági eukarisztikus nap volt, ahol rengeteg programon vehettünk rész, érdekes előadásokat hallgathattunk meg és lelkileg feltöltődhettünk. Az előadók között voltak Kovács András Péter, Pulay Eszter, Dánielfy Gergely, Papp Miklós és Christina nővér, aki énekével és szavaival felrázta az egész közönséget. A napot szentmisével és szentségimádással zártuk. (Eszter)

Számomra a legjobb élmény az volt, amikor Tamás atya áldását fogadtam. Úgy érzem hatással lesz ez a pár szó a jövőmre és a jelenemre is. Az egész nap egy hatalmas lelki feltöltődést adott, és szorosabbra fűzte a kapcsolatomat Jézussal. (Zsófia)

Nekem nagyon tetszett ez a rendezvény. Még nem nagyon volt részem ilyen nagy illetve katolikus rendezvényben. Jól telt az utazás oda-vissza, nagyon jo kis csapat/ társaság csapódott össze. Engem az apáca fogott meg a legjobban, mert egyszerűen nem gondoltam volna, hogy egy apáca lehet ennyire energikus vagy modern és még mindig nagyon jó volt. (Milán)

koncertfelvétel
Fantasztikus volt látni hogy ennyi olyan fiatal összegyűlt akik nem félnek felvállalni a hitüket. Az összes program érdekes volt mindegyikből kitudtam emelni olyan részeket amik a hétköznapokban is nagy segítséget nyújtanak. A személyes kedvencem az volt amikor Cristina nővér előadása közben mindenki felállt és együtt táncolt és énekelt. (Réka)

FÉNYKÉPEK

Szöveg és fotók: GIF

Címkék