Fiatalos Virágvasárnap

A miskolci ifjúsági közösség fiatalos lendülettel nyitotta meg a nagyhetet az Akropoliszon.

csoportkép

Idén április 14-én ünnepeltük Jézus bevonulását Jeruzsálembe. Rendhagyó módon fiatalos mégis lelkiekben gazdag Virágvasárnapot tudhatunk magunk mögött, melyen közel 50 fiatal felnőtt vett részt. Makkai Laci atyának köszönhetően a Szakkollégium tökéletes helyszínnek bizonyult a közös ünneplésre. A virágvasárnapi délután egy kis ismerkedéssel, laza asztaliteniszezéssel és baráti beszélgetésekkel kezdődött.

Bartos Lídia Lelle

Közben pedig a példamutató és lelkes Bartos Lídia Lelle fiatal blogger készült tartalmas és megható tanúságtételére. A fiatal lány mindenkit elvarázsolt mondanivalójával. Olyan élményeket és tapasztalatokat osztott meg a közönséggel, amelyet nem feltétlenül egy fiatal és sugárzó leányzótól várnánk. Lídia lelkes és őszinte gondolataival belopta magát mindenki szívébe. Megható történetei és személyisége erőt és hitet adhat a vele egy cipőben járó fiataloknak. A blogger, aki mellesleg pszichológusnak készül szívesen maradt a rendezvény további részében is. Szünetekben pedig bátran beszélgetett a fiatalokkal, akik örömmel szólították meg.

Begala Andrea, Nagy Tamara

Egy ilyen tanúságtétel után még fokozódott a hangulat egy szakrális előadással, mely a Szakkollégium Kápolnájában került megrendezésre. Maga a helyszín és a két művésznő jelenléte már egyfajta harmóniát, ünnepi hangulatot keltett a hallgatóközönségben. Az éneklés és a zongorajáték pedig magasabb szintre emelte a rendezvény lényegét. Begala Andrea zongorán, Nagy Tamara pedig csodás énekhangjával nyűgözte le a fiatal közösséget. Maga a dalanyag összeállítás és a hangzás olyan összhangot alkotott, melyet a mai rohanó világban nem igen hallhatunk. Néhány percre meg is állt az idő és a Kápolna csendjét megtöltötte az énekszó zongorakísérlettel. A repertoár között szerepeltek szakrális énekek. A két fiatal hatalmas odaadással és tehetségükkel ajándékozta meg a közönséget. A fiatalok pedig hálaként vastapssal válaszoltak a két művésznő szereplésére.

Béres Gábor atya

Ezt követően pedig Béres Gábor atya gondolataival gazdagodhattunk. Gábor atya a Virágvasárnap örömét állította elénk és útmutatást adott a Nagyhét mélyebb átélésére. Hasznos és elgondolkodtató tanácsai minden fiatal számára valódi útravalóként szolgált.

Az előadások végeztével ismét a Kápolnába tértünk Püspök atya vezetésével részt vettünk egy közös Vecsernyén. Püspök atya a Christus Vivit apostoli buzdítás alapján, arra bátorította és szólította fel a fiatalokat, hogy Krisztus él, s eleven valóság és ezáltal mi is merjünk elevenen nyüzsögni, buzgón tenni Krisztus egyházáért. Szavaival biztatott minket a Nagyheti szertartások buzgó részvételére, hogy minél közelebb kerüljünk a Húsvét misztériumához. Közben gyónásra is volt lehetőség, ahol Szabolcs atya szeretettel várta a fiatalokat, ezt a lehetőséget kihasználva sokan mentek lelki beszélgetésre és teljes szívvel részt vettek a szertartáson.

Atanáz püspök

A Vecsernye után közösen elindultunk a közeli Kis Anna Étterembe, ahol elfogyasztottuk a közös vasárnapi vacsorát. Közben a fiatalok beszélgettek, nagyokat nevettek és jóízűen elfogyasztották az étterem kínálatát. Mindenki nagyon jól érezte magát, és hálás volt a tartalmas délutánért. Többen a pontos elérhetőségeket is elkérték, megadták, hogy a következő hasonló programokról is értesüljenek és részt tudjanak venni.

Ezúton szeretnénk megköszönni Laci atyának és Szabolcs atyának, hogy egy fiatalos és lelkiekben gazdag Virágvasárnapot hoztak létre. A délutánnak köszönhetően a résztvevők újult erővel készülhetnek a Húsvét misztériumára.

(Mozga Mariann)

FÉNYKÉPEK

Címkék