FeFe nyári nyelvi tábor középiskolásoknak

Egyhetes idegen nyelvi tábort tartottak a Felsőoktatási Felkészítő Program részeként a Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthonban, Miskolctapolcán.

foglalkozás közben

2019. július 29-én közel húsz fővel elindult a középiskolások számára meghirdetett nyári idegen nyelvi táborunk.

A 2020-tól megváltozó felsőoktatási felvételire reagálva 2019 tavaszán középiskolás fiatalok körében meghirdettük a Felsőoktatási Felkészítő Programot. A FeFe program egy olyan komplex kortárs mentorálási tevékenységet rejt magában, ahol a diákok idegen nyelvi képzésben, kortárs mentorálásban és korrepetálásban vehetnek részt.

Az idegen nyelvi nyári táborban a nyelvvizsga felkészítő mellett a diákok délutánonként változatos programokban vettek részt. Megismerhették kollégiumunkat, közösen sportoltunk, pályaorientációs foglalkozáson vettek részt, idegen nyelvi filmet néztek, és zárásként palacsinta partit tartottunk.

asztalai teniszezés

Néhány gondolat a diákok beszámolóiból:

Lilla – Ezen a héten lehetőségem volt részt venni a Görögkatolikus Roma Szakkollégium programján. Nagyon hasznosnak találom ezt a hetet és nagyon örülök neki, hogy részt vehettem benne. Nagyon sok új emberrel ismerkedhettem meg.

Bence – Nagyon jól éreztem magam, nagyszerű segítség volt számomra ez az egy hét angolozás, amit ezúton és szeretnék megköszönni a Kollégiumnak. Amellett, hogy kedvesek voltak a szervezők, nagyszerű barátokat is megismerhettem. Minden nap nagyon jó programokkal készültek délutánra a szervezők.

Julcsi – Mi volt a legjobb, miért volt jó, mi volt emlékezetes? Nem kérdezték ezeket, de nekem ezek a kérdések jutottak eszembe, mikor azt kérték, hogy értékeljem a hetet. „As everything was wonderful for me!” Hatalmas élmény volt, nagyon örülök annak, hogy én is részese lehettem. Mind a tanulás élvezetes és szórakoztató volt, mind az együttlét. Fantasztikusan éreztem magam! Hiányozni fog nekem, hogy nem jövök el ide reggelente, hogy nem találkozom a többiekkel. Nagyon hálás vagyok mindenért, semmin sem változtatnék, esetleg annyin, hogy több időnk legyen együtt. Nagyon sokat tanultam, remek hangulatban, nekem sokat segített, és sokat jelent, hogy ezt átélhettem.

Sanyi – Nagyon élveztem ezt a hetet. Rengeteg hasznos dolgot tanultunk és közben jókat szórakoztunk, nevettünk. Sok új embert ismertem meg és új barátokra találtam. Köszönöm szépen a lehetőséget és remélem, hogy lesz még hasonló nyelvoktatás, hogy mások is megtapasztalhassák milyen jó.

Balázs – Kedves emberekkel voltam körülvéve egész héten, az órákon sokat tanultam. Sok nevetésben volt részünk együtt. Mivel szeretek az angollal foglalkozni, rossz pillanatban nem volt részem. Örülök, hogy itt lehettem.

Lili – Ez alatt az öt nap alatt nagyon jól éreztem magam, sok mindent tanultam és sok hibát ki tudtam javítani. A tanárnő nagyon kedves volt, ellátott minket számos jó tanáccsal és mindig felvillanyozott minket jó kedvével. Sok új barátot ismerhettem meg és remélem máskor is lesz lehetőségem hasonló programokon részt venni itt.

munka közben

Karina – Nagyon örülök, hogy részt vehettem a Görögkatolikus Roma Szakkollégium felkészítő programján. Ezen a héten sok új dolgot tanultam és sok szép élményben volt részem. Megismertem új embereket, új barátokat szereztem. Minden nap a nyelvórák után voltak közösségi programok. Sokat beszéltünk a továbbtanulási lehetőségekről is, ami hasznos volt számomra. Ez a hét sok segítséget nyújtott a nyelvvizsgára való felkészülésben.

Rita – A Görögkatolikus Roma Szakkollégium német kurzusán vettünk részt egy héten keresztül. Mindennap új dolgokat tanultunk és feladatokat oldottunk meg, új barátokat ismertünk meg. Nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy részt vettem a programban.

Seron – Ezen a héten lehetőségem volt részt venni a Görögkatolikus Roma Szakkollégium felsőoktatási felkészítő programján. Amin rengeteg új információval, és egyben segítséggel gazdagodtam. A program öt napos volt, és a mindennapi nyelvórák után közös délutáni programok voltak. A játékok alatt jobban megismerhettük egymást, nagyon tetszett ez az új barátságos közeg. Mindenképpen szeretnék a jövőben visszalátogatni a Szakkollégiumba.

Eszter – Nagyon szerettem a Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban szervezett nyelvi tábort, ahol szövegértést, levélírást, nyelvtant, nyelvvizsga feladatokat gyakoroltunk. Délután különböző programok voltak: ismerkedés, filmnézés, pingpongozás, szakkollégium bemutatása, és palacsintasütés. Örülök, hogy új embereket ismerhettem meg, és hogy részt vehettem a programon.

Gabi – A programon mindennap a nyelvvizsga különböző részeit vettük át és gyakoroltuk. Lehetőségem volt újabb embereket megismerni, és egy végtelenül kedves és türelmes tanárnőt. Nagyon örülök, hogy lehetőségem volt részt venni a programban.

a képzésen

Dalma – Nagyon örülök, hogy részt vettem ezen a nyelvi kurzuson. Rengeteg új és hasznos dolgot tanulhattam az angol nyelvvel kapcsolatban. Gondolok itt a szabályokra, a szótanulás lehetséges módjára. Megismerkedhettem egy rendkívül lelkes és tudását tökéletesen átadó tanárt. Köszönöm, hogy itt lehettem.

Mozgó Mónika

Címkék