Faggasd a papot újra!

Dátum
Hely
Miskolc

Folytatódik a "Faggasd a papot!" rendezvénysorozat az ifjúsági iroda szervezésében.

az Otthonka presszóban

Idén, 2019 januárjában újult erővel folytattuk a Faggasd a papot! c. rendezvénysorozatunkat. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy ismét szép számmal összegyűltünk a szokásos, jól bevált helyünkön  - az Otthonkában. A lelkiatyák is velünk tartottak, és az est folyamán hozták a megszokott formájukat.

Különös boldogsággal töltött el a kezdés előtti idő, hiszen hónapról hónapra sokan részt vesznek a rendezvényen, illetve mindig jönnek új faggatni vágyók. Ennek ellenére mégis azt éreztem, hogy egy baráti társaság gyűlt össze egy januári csütörtök estén. Ez a kezdeti hangulat pedig egy kellemes beszélgetésbe tért át. Az idő folyamán egyre több és több kérdés születik, melyekre papjaink szívesen válaszolnak.

Talán a témák is jobban összehozzák a társaságot, hiszen a Faggasd a papot! rendezvényre bárki eljöhet. Itt mindegy, ki hány éves, vagy milyen vallású. A lényeg a jó hangulat, a bátor kérdések, no meg az őszinte válaszok.

A mostani téma: Élet a halál előtt és után. ( „Az élet kezdete vége és ami a vég után van”). A résztvevők lelkesen tették fel kérdéseiket szóban és írásos formában is. A komoly kérdések mellett (pl: „Mit kell tennünk, hogy éljünk a halál előtt?”, „Vannak – e kötelező teendőink a halál előtt?”…), voltak vicces pillanatok, melyek kicsit oldották a hangulatot. Természetesen a lelkiatyák is humorizáltak egy-egy filmrészlettel, de a komoly kérdésekre komoly válaszok születtek.

A rendezvény végezetével pedig, újabb öröm volt az elégedett, boldog arcokat látni. Ezután még sokan maradtak és beszélgettek. Lehetőség volt akár a lelkiatyákkal kettesben beszélgetni, de szívesen maradtak még csak a társaság kedvéért hétköznapi laza témákról társalogni.

Legközelebbi alkalmunk február 28-án lesz, melyre mindenkit várunk szeretettel. A téma pedig a már nagyon várt: szerelem, házasság és a szexualitás kérdése lesz.

Mozga Mariann

 

Címkék