Eredményes sportnapot zártak a diákotthon lakói

A Miskolci Egyetem szeptember 21-én, XXII. alkalommal rendezte meg sportnapját, ahol hagyományosan a sport mellett, főzőverseny is zajlott az egyetem hallgatói és tanárai, munkatársai között.

emléklap

A miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban szintén hagyománnyá érett, hogy részt veszünk a sportnapon és szabad kategóriában főzünk valami különleges ételt.  Ezen az éven a kapcsolatot erősítve a Romzsa Tódor Görögkatolikus Szakkollégiummal, GörögTűz csapatnéven együtt neveztünk be a főzőversenyre és a kispályás labdarúgásra is összegyűlt egy csapat.

sportoló

Hallgatóink különféle sportágakban versenyeztek még, ahol a társaik szurkolása segítette őket például az asztali tenisznél, a csocsónál, tájfutáson vagy az extrém akadálypályán. Egyik hallgatónk sorsolás útján meg is nyerte a főnyereményt. Mindeközben a főzőcsapat a verseny hangulatában égve, mint a görög tűz, vidám hangulatban igyekezte a legjobb formáját nyújtani és nem odaégetni semmit.

Makkai atya

A Tócsni különlegességek fantázianevet viselő ételünk, többféle ízben és formában készült el. Volt gluténmentes és fűszeresebb tócsni alapunk is, melyekre különféle feltétek kerültek, így lett, görög ízesítésű, magyaros, és egy csirkemelles gombás ragu adta meg az ízét a romás tócsninknak.

tócsni

Egy igazán eredményes napot zártunk magunk mögött és nem csak amiatt, hogy a versenyen a GörögTűz főző csapata 2. helyezést ért el, hanem azért is, mert a két kollégium hallgatói együtt egy közösséget alkotva vett részt és érezte magát jól a rendezvényen.

díiazottak

Büszkék vagyunk a csapatra, hiszen már külön polcot díszítenek a főzőversenyes kupáink, serlegek, amiket évek során gyűjtöttünk az egyetemi sportnapon. Köszönjük a lehetőséget és a sok segítséget a kollégium vezetőségének, akik lehetővé tették, hogy részt vehessünk a versenyen és akik velünk együtt főztek és izgultak. Reméljük jövőre ugyanott, ugyanilyen lelkesen és eredményesen lehetünk majd együtt.

Írta: Budai Katalin, HÖK elnök

Címkék