„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket ... " (Mk 10,14)

Felsőregmecen, egyházmegyénk északkeleti szegletében, ünnepélyes keretek között részesült az eucharisztiában közel két tucat gyermek Pünkösdkor.

csoportkép az elsőáldozókról

„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa.  (Mk10,14)

Elsőáldozás Felsőregmecen:

Pünkösd hétfőjén szép napra ébredtek a Felsőregmeciek: az ünnepi Szent Liturgián 17 gyermek részesülhetett először Krisztus testében és vérében a kenyér és a bor színe alatt. Három településről – Alsóregmec, Vilyvitány és Felsőregmec – gyűltek össze a gyerekek és szüleik, hogy együtt ünnepeljék ezt a szép és fontos eseményt.

A Szent Liturgiát Szathmáry Béla és Bodolóczki Emil parókus atyák, valamint Martinek Zsolt iskolalelkész végezte. A gyerekeket Emil atya és segítői, a Mundér házaspár készítették fel a hittanórákon. Pünkösd előtti szombaton végezték el a gyermekek az első gyónásukat, mellyel megtisztították a lelküket, hogy méltók legyenek a Szentáldozáshoz.

A templomban

Az ünnepi prédikációban buzdítást kaptak a gyerekek, hogy igyekezzenek a lelküket tisztán, fehéren tartani, olyan fehéren, mint amilyen a keresztelési ruhájuk volt, és amilyen fehér ruhát most is hordanak.  Illetve a szülők is buzdítást kaptak, hogy terelgessék a gyerekeket Krisztus felé, és segítsenek nekik, hogy a lelkük minél tovább tiszta maradjon. A Szent Liturgia után szerény ajándékot kaptak a gyerekek, hogy ez által is emlékezzenek erre a napra, majd egy egyszerű, de annál gazdagabb ebéddel zártuk az ünnepséget.

Hálával köszönjük meg a Pünkösdkor kiáradó Szentlélek kegyelmét, melyben ezen a napon bőven részesített minket.

Martinek Zsolt

Címkék