Élőben a Pray&Run futózarándoklatról

A Görögkatolikus Médiaközpont egy folyamatos online adással készül a harmadik PRAY&RUN Futózarándoklatra! Ez alkalomból beszélgettünk Kondás Kristóffal, a médiaközpont munkatársával.

Máriapócs látkép

„ Az internetes élő közvetítésektől eltérően, nem csupán az eseményt szeretnénk közvetíteni, hanem a televíziókhoz hasonló műsorfolyamot készítettünk, azaz egy online TV adást. Ötvözzük a hagyományos televíziós elemeket az online világ adta előnyökkel.

A feladatunk a média-evangelizáció és a keresztény értékek közvetítése, de fontosnak tartjuk a közönség valós időben történő elérését is. Jelen pillanatban a Facebook és a YouTube a legalkalmasabb médiaplatform erre a célra, így az élő adásunk is ezeken a felületeken lesz elérhető!„

Lesznek élő bejelentkezések és interjúk, melyektől változatosabb és izgalmasabb lehet az esemény közvetítése, ugyanakkor olyan görögkatolikus tartalmakkal is készülnek, melyek még teljesebbé teszik a műsoridőt.

„A délelőtti adásfolyamot igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a lehető legváltozatosabb legyen. Hiszen a helyszíni élő kapcsolást, a szervezőkkel és zarándokokkal készített interjúkat kiegészítjük a résztvevők versenyfelkészülését bemutató kisfilmekkel és olyan tartalmakkal, melyek a görögkatolikus egyház programjaira hívják fel a figyelmet.

Ehhez elengedhetetlen a Jóisten segítsége, hiszen az élő közvetítéseken többszörös kockázatot jelentenek a váratlan internetes anomáliák, de a videotechnika hibátlan működése is. Kérjük tehát a testvérek imádságát is a munkánkra.”

Az első másfél óra után a Facebook Live véget ér és átkapcsolnak a Görögkatolikus Médiaközpont YouTube csatornájára, így mind a két internetes felületen lesz élő adás.

A Görögkatolikus Online TV szombaton 9 óra előtt pár perccel kezdődik a Facebookon. A médiaközpont munkatársai mindenkit szeretettel várnak a számítógépek, tabletek és telefonok képernyői elé, akik nem tudnak a helyszínen részt venni a zarándoklaton.

GÖRÖGKATOLIKUS ONLINE TV