Elkészült a liturgikusének-verseny döntőjének minősítése

31 egyéni énekes és 4 család küldte be a fölvételt, amelyen az előírt liturgikus énekeket éneklik.

kórus

Mindenekelőtt nagy köszönetet mondunk minden jelentkezőnek és versenyzőnek. Összesen közel háromszáz személyt mozgatott meg a Metropólia szerte meghirdetett idei liturgikus énekversenyünk. Nem beszélve a fölkészítő tanárokról, atyákról, kántorokról valamint szülőkről, segítő pedagógusokról. Minden bizonnyal mindenkinek élményt jelentett az adott liturgikus énekekkel való foglalkozás. Legtöbben megtanulták fejből, könyv és kotta nélkül énekelni még a legnehezebb darabokat is. Nekik minden bizonnyal nem csak a fejükben maradnak ezek a különleges himnuszok, de a lelkükbe is mélyen beleivódnak.

A járványhelyzet miatt nem tudtuk a szokásos módon megszervezni az országos döntőt Máriapócson, ezért a döntőbe jutottakat arra kértük, hogy képes hangfelvétellel küldjék el az éneküket. Ezt sokan meg is tették. Őket tudtuk értékelni, és a zsűri pontszámainak eredményeképpen arany, ezüst és bronz fokozattal minősíteni. Akik ezeken a fölvételeken énekelnek, ők már mind a legjobbak között vannak, hiszen ők az egyházmegyei versenyek első három helyezettjei. 

A döntőbe jutott csoportban éneklőket sajnos nem tudtuk értékelni, mert amikor ezeket a fölvételeket el kellett készíteni, még nagyon komoly korlátozások voltak. Azonban családok énekelhettek közösen, és külön öröm, hogy - ha nem is olyan sokan, de - négy család beküldte a közös énekét. Őket mindnyájukat arany fokozattal minősítettük. Gratulálunk nekik.

Alább ("kapcsolódó dokumentum" fülre kattintva) közöljük a végeredményt, amelyben három tagú zsűri arany-ezüst-bronz minősítéssel jelölték meg az egyéni éneklőket. Köszönjük a zsűri tagjainak is a nem könnyű munkájukat: Bubnó TamásDeli Gabriella, Hoskó Imola, Ignácz Gyula, Királyné Kocsis Magdolna, Lőrinczi Róbert, Nemes József, Sütőné Görgényi Mónika,  Tirpák Ferenc. Köszönjük Fülöp metropolita atyának, hogy ő is bekapcsolódott a zsűri munkájába. 

Ezúttal közöljük azt is, hogy a tervezett liturgikusének-zenei tábort a tervezett időpontban fogjuk megtartani, tehát július 5-10-e között Debrecenben. Az arany minősítésű énekesek ingyen vehetnek részt a táborban. Természetesen más is jelentkezhet a táborra. Annak részleteiről majd később adunk értesítést.

Még egyszer gratulálunk az éneklőknek, az éneklő családoknak külön is. A fölvételeket itt lehet letölteni. A belépési jelszót pedig a parókusoktól lehet megkapni. Érdemes meghallgatni mindet!

Címkék
Csatolmány