Elindult a Karitász iskolakezdési akciója

Csatlakozzon Ön is a Karitász tanévkezdési programjához! Szeptember 15-ig a 1356-os adományvonalunkra érkező hívásokat az iskolás gyermekek támogatására fordítjuk. Ez hívásonként 500 forint támogatás a gyermekeknek!

plakát

Már csak néhány nap és kezdődik az iskola, a tanév kezdete azonban minden évben nagy anyagi megterhelést jelent a kisgyermekes családoknak. Ezért is indít ismét akciót a Katolikus Karitász. A szervezet 5000 gyermek számára már biztosan segítséget tud nyújtani országszerte. Ehhez lehet még csatlakozni és a 1356-os adományvonalon hívásonként 500 Forinttal támogatni a rászoruló tanulókat, hogy még több diáknak legyen öröm az iskolakezdés.

A Karitász párhuzamosan több segélyprogramot is indított a gyermekekért a „Legyen Öröm az iskolakezdés” akció keretében.

A Karitász országos központja Betűvető iskolakezdési programja keretében 20 millió forint értékben 4000 gyermeket támogat utalványokkal egyenként 5000,- forint értékben.

A Karitász egyházmegyei központjai emellett több mint 10 millió forint értékben nyújtanak iskolakezdési támogatást iskolatáskát, tolltartót, füzeteket, és egyéb eszközöket tartalmazó tanszerek formájában. A segélyszervezet önkéntesei folyamatosan állítják össze az iskolatáskákat, tanszercsomagokat és beiskolázási utalványokat. A helyi Karitász szervezetek önkéntesei országszerte közel 800 településen látogatják meg a legrászorultabb családokat és tanszerek mellett élelmiszercsomaggal is segítik őket, enyhítve ezzel az iskolakezdés terheit. Emellett több családnak a megfelelő ruházat beszerzése is gondot jelent, ilyen esetekben is igyekeznek segíteni az önkéntesek.

Számos helyszínen kezdik meg a napokban támogatások, tanszerek átadását. Segélyszervezetünk határon túli magyar településeken is támogatást nyújt a diákoknak, a napokban 50 kárpátaljai magyar gyermeket segít a Karitász iskolatáskákkal és tanszerekkel. Az iskolatáskákat – benne toll, ceruza, színes ceruza, körző, vonalzó, radír – augusztus 24-én, szerdán adja át Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója Beregszászon és Munkácson.

5000 gyermeknek már biztosan tudunk segíteni, de szeretnénk, ha idén 5500 gyermeknek jutna tanszercsomag. Ehhez várja a segélyszervezet a felajánlásokat a 1356-os adományvonalon.

Csatlakozzon Ön is a Karitász tanévkezdési programjához!

Szeptember 15-ig a 1356-os adományvonalunkra érkező hívásokat az iskolás gyermekek támogatására fordítjuk. Ez hívásonként 500 forint támogatás a gyermekeknek!

Banki átutalással is támogathatja a Karitász programját! Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

MKPK

Címkék