Életvédelmi délután Miskolcon

A Váratlan Élet című filmet Miskolcon is bemutatták június 24-én.

tenyér

Marton Zsolt váci megyéspüspök a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke kérésére minden egyházmegyében levetítették a Váratlan Élet című filmet Keresztelő Szent János próféta születésnapján. Orosz Atanáz püspök atya kezdeményezésére a Miskolci Egyházmegye is csatlakozott ehhez a felhíváshoz.

A film levetítés előtt Tyukodi Attila, ináncsi parókus atya mondott bevezető gondolatokat a filmhez, amiben rövid ismertetőt tartott a film elkészítéséről és annak körülményeiről, valamint ezek magyarországi hatásairól. Bemutatta, hogy Magyarországon honnan és mikor indult az életvédelem, hol tart most és milyen szomorú dolgok történtek a régmúltban az életvédelem hiányának következtében és milyen fontos, hogy ma tudatosan figyeljünk az élet védelmére, ami Katolikus Egyházunk tanítása szerint a fogantatás pillanatától kezdődik el.

A filmvetítésen a Miskolci Egyházmegyében szolgálatot teljesítő papok mellett, papnék és számos parókia hívei vettek részt. A film mindannyiunkra nagy hatással volt, amely után Atanáz püspök atya vezetésével elimádkoztuk a Miatyánkot, majd a filmvetítés közös beszélgetéssel zárult.

Hálás szívvel köszönöm mindazok munkáját, akik a film megtekintésének szervezésében nyújtottak segítséget.

Szepesi Szilárd, a családpasztorációs bizottság elnöke

Címkék