„Életút keresés” a Fiatalkorúak Börtönében

Hely
Miskolc

Együttműködési megállapodás keretében tett látogatást a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium a B-A-Z Megyei Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetében május 11-én.

Előadás

Csoportbeszélgetést tartott a fogvatartott fiataloknak Életutak címmel a Szakkollégium vezetője Makkai László és Beri Hilda alumni szakkollégista, aki jelenleg a Szakkollégium egy dolgozója. A beszélgetést Montvai Zsolt bv. pártfogó felügyelő moderálta, ill. jelen volt még Kundrák Csilla bv. pártfogó felügyelő, Kövesfalvi Nikolett vezető reintegrációs tiszt, bv. alezredes.

A csoportbeszélgetésen 10 fogvatartott vett rész, melyből néhányan előzetes letartóztatásban vannak.

A beszélgetést egy közös imával kezdtük, amit szeretteinként, családjainkért ajánlottunk fel. Kb. egy órát töltöttünk együtt jó hangulatban. A Szakkollégium igazgatója elmesélte, hogy milyen problémákkal kellett szembenéznie, amikor kinevezést kapott egy cigány szakkollégium élére, valamint hogy milyen örömmel tölti el, amikor láthatja a roma fiatalok sikereit az egyetemen, vagy a szakkollégiumban. A cigány származású főiskolás, egyetemistahallgatók jó része a szegregált lakókörnyezetből, szegénységből, saját akaraterejének és kitartásának köszönhetően jutott el az egyetemig. Elhangzott

Többek között, hogy akaraterővel és hittel bármit el lehet érni az életben. A cigány szakkollégisták életútjából tanulva a fiatalok vonták le ezt a következtetést.  Továbbá többen jelezték, hogy a jövőben is szeretnének részt venni ilyen beszélgetésen.

Bízunk abban, hogy a büntetésük letöltését követően jobb életet fognak élni, és részesülnek Jézus Krisztus kegyelmében.

Címkék